Het Illinois Holocaust Museum debuteert met 3 nieuwe virtual reality-films in zijn baanbrekende VR-galerij

Het Illinois Holocaust Museum & Education Center is verheugd om de première aan te kondigen van 3 nieuwe virtual reality-films in zijn innovatieve Richard and Jill Chaifetz Family Virtual Reality Gallery, The Journey Back: A VR Experience.

IHMC Doris Fogel Film | Berlin Shoot

Het Illinois Holocaust Museum & Education Center is verheugd om de première aan te kondigen van drie nieuwe virtual reality-films in zijn innovatieve Richard and Jill Chaifetz Family Virtual Reality Gallery, The Journey Back: A VR Experience. Deze films, gemaakt in samenwerking met het museum en het bekroonde productiebedrijf East City Films, maken gebruik van virtual reality om minder bekende verhalen over de Holocaust te delen en de overleving van drie jonge meisjes te belichten. De films worden in augustus uitgebracht en volgen Rodi Glass, Marion Deichmann en Doris Fogel terwijl ze hun leven voor, tijdens en na de Holocaust herbeleven.

IHMC Doris Fogel Film | Berlin Shoot

De films zijn opgenomen in Duitsland, Frankrijk, Nederland en China en gebruiken meeslepende verteltechnieken om bezoekers mee te nemen op een diepgaande reis samen met de overlevenden, die hun verhalen van verlies, liefde en veerkracht delen. Elk verhaal wordt tot leven gebracht met behulp van 360-graden video-technologie, 3D-omgevingen, motion capture en ruimtelijke soundtracks. Geanimeerde sequenties beelden levendig de kinderherinneringen van de overlevenden uit en benadrukken de momenten die voor altijd in hun bewustzijn zijn gegrift. Archiefbeelden, documenten en video’s worden afgewisseld met live video om een compleet beeld te schetsen van het leven voor en tijdens de oorlog.

 

 

Het publiek kan samen met Rodi haar laatste verjaardag vieren met haar familie, of naast Marion en haar moeder staan terwijl een nazibewaker de vrachtwagen nadert waarin ze zich verstoppen. Bernard Cherkasov, de CEO van het museum, benadrukt het belang van het bewaren van de verhalen van Holocaustoverlevenden en het streven van het museum om deze verhalen levendig te houden door middel van virtual reality-films. Hij beschrijft de kracht van het meelopen met de overlevenden, het verkennen van hun kindertijdshuizen en het wandelen langs de grachten met hen.

Elke film richt zich op een overlevende die de Holocaust in een ander deel van de wereld heeft ervaren:

  • “Walk to Westerbork” volgt Rodi Glass terwijl ze de plaatsen bezoekt die haar overleving hebben bepaald, waaronder Amsterdam, het doorgangskamp Westerbork en het interneringskamp Vittel.
  • “Letters from Drancy” belicht de onverbrekelijke band tussen moeder en dochter tijdens de Holocaust. Kijkers vergezellen Marion Deichmann op haar gedurfde kinderreis door Noord-Europa, haar hartverscheurende scheiding van haar moeder, haar ontsnapping met behulp van het Franse verzet in Parijs en haar overleving tijdens D-Day in Normandië.
  • “Escape to Shanghai” vertelt het epische verhaal van Doris Fogel, van nazi-Duitsland naar Shanghai, China, waar ze een tijdelijk thuis opbouwde en een nieuw leven begon ver weg van de gruwelen die zich afspeelden in door Duitsland bezet Europa.

De films zullen in augustus hun première beleven in het Illinois Holocaust Museum en zullen maandelijks worden vertoond, waarbij “Walk to Westerbork” als eerste wordt getoond, gevolgd door “Letters from Drancy” in september en “Escape to Shanghai” in oktober. Deze films dienen als een archief van de verhalen van de overlevenden, waarbij hun nalatenschap wordt doorgegeven en bezoekers een krachtige glimp van de geschiedenis krijgen tijdens een onmenselijke periode.

Dit is East City Films

East City Films is een bekroonde studio voor meeslepende content met een duidelijk doel en een verhalende aanpak. Ze zijn wereldwijd erkend voor het creëren van uitzonderlijke producties die het publiek meenemen in meeslepende verhalen. Van adembenemende grootschalige ervaringen en baanbrekende installaties tot prikkelende virtual reality-documentaires, cinematografische 360°-video’s en augmented reality: ze staan vooraan op het gebied van meeslepend storytelling.

 

 

Bij East City Films geloven ze in de kracht van verhalen om betekenisvolle en onvergetelijke ervaringen te creëren. Of het nu gaat om het meenemen van mensen op een meeslepende VR-reis door de bruisende wereld van de jaren 80 dansmuziekcultuur, het ontwikkelen van een AR-app ter ondersteuning van een liefdadigheidsinstelling in de gezondheidszorg, of het begeleiden van mensen tijdens een inspirerende virtuele wandeling door de adembenemende Alpen, hun doel is om je onder te dompelen in buitengewone verhalen.

Beeld uit de film: Walk to Westerbork

Samenwerkingen met musea, culturele erfgoedinstellingen, merken, goede doelen, festivals en omroepen stellen hen in staat om onvertelde verhalen te ontdekken en waardevolle ervaringen te creëren die een blijvende impact achterlaten. Met hun werk streven ze ernaar om een verschil te maken, emoties op te roepen en herinneringen te creëren die bij je blijven, lang nadat de ervaring voorbij is.

Dit is het Illinois Holocaust Museum

Het Illinois Holocaust Museum & Education Center eert de overlevenden en slachtoffers van de Holocaust en transformeert geschiedenis in actuele, relevante en universele lessen in menselijkheid. Via tentoonstellingen en programma’s van wereldklasse inspireert het museum individuen en organisaties en geeft het een universele wake-up call om actie te ondernemen: neem geschiedenis ter harte. Kom op voor menselijkheid. Het museum is geopend van woensdag tot en met maandag van 10:00 tot 17:00 uur.

 

 

 

 

 

Comments are closed.