Aviation Leaders verzamelen zich in Istanbul voor 79e Algemene Vergadering van International Air Transport Association (IATA)

De International Air Transport Association (IATA) heeft aangekondigd dat leiders uit de wereldwijde luchtvaartindustrie zich verzamelen in Istanbul, Türkiye, voor de 79e jaarlijkse Algemene Vergadering (AGM) en de World Air Transport Summit van IATA, met Pegasus Airlines als gastheer.

 

Meer dan 300 airlines aanwezig

Het evenement (4-6 juni 2023) trekt de meest seniore leiders uit de industrie, waaronder meer dan 300 lidmaatschapsmaatschappijen van IATA, evenals hoge overheidsfunctionarissen, strategische partners, leveranciers van uitrusting en media.

Willie Walsh van IATA

“Binnen enkele dagen zal Istanbul de luchtvaarthoofdstad van de wereld worden. Luchtvaartmaatschappijen zullen samenkomen om het herstel van de industrie na COVID-19 te bespreken, plannen te maken voor een duurzamere toekomst, de mogelijkheden van technologie te bespreken om efficiëntie te bevorderen, van moderne retailing tot verbeterde facilitering, en om de gemeenschappelijke regelgevende uitdagingen waar ze voor staan te begrijpen. Luchtvaart is belangrijk. Het verbinden van de wereld, zelfs als geopolitieke verschillen toenemen, is een vitale missie die winstgevende, veilige, efficiënte en duurzame luchtvaartmaatschappijen vereist. De resultaten van deze AGM moeten de richting bepalen voor nog effectievere wereldwijde connectiviteit,” aldus Willie Walsh, directeur-generaal van IATA.

 

 

Mehmet T. Nane, voorzitter van de raad van bestuur van Pegasus Airlines en voorzitter van de raad van gouverneurs van IATA, zei: “We zijn enorm trots om onze branche partners te ontvangen in de prachtige stad Istanbul en kijken ernaar uit iedereen hier welkom te heten voor de IATA AGM, vooral omdat we vooruitkijken naar onze mijlpaal van 100 vliegtuigen op de 100e verjaardag van de Republiek Türkiye later dit jaar. De luchtvaart kwam samen om het volk van Türkiye te helpen herstellen na de tragische aardbeving in februari. Nu komt de luchtvaart samen om belangrijke kwesties te bespreken met betrekking tot onze weg naar netto nul CO2 in 2050, de diversiteit van onze industrie, ons operationeel herstel van de diepten van COVID, en vele andere onderwerpen.”

 

 

World Air Transport Summit

De World Air Transport Summit volgt direct na de AGM. Het altijd populaire CEO Insights Panel onder leiding van CNN’s Richard Quest zal Greg Foran (CEO, Air New Zealand), Yvonne Manzi Makolo (CEO, Rwandair), John W. Dietrich (President en CEO, Atlas Air Worldwide) en Campbell Wilson (CEO en MD, Air India) omvatten.

Naast de bijgewerkte economische vooruitzichten van de industrie, zullen belangrijke onderwerpen worden besproken, waaronder:

  • Een ‘groter plaatje’ van de uitdagingen waarmee de industrie te maken heeft, met veranderende energiemarkten en verschuivende toeleveringsketens
  • De bijdrage van de luchtvaart aan het herstel na de aardbeving in Türkiye
  • Vooruitgang op het gebied van duurzaamheid
  • Leerpunten uit de operationele uitdagingen van 2022

Een hoogtepunt zal de vierde editie zijn van de Diversity and Inclusion Awards, gesponsord door Qatar Airways. Deze prijzen erkennen organisaties en individuen die een verschil maken bij het bevorderen van het initiatief van de industrie, 25by2025, om de luchtvaartindustrie gender-evenwichtiger te maken.

Dit is de 2e keer dat de AGM in Istanbul wordt gehouden, de vorige keer was in 2008. Türkiye herstelt sterk van de pandemische sluiting. In 2022 is het reizen van/naar Türkiye met bijna 60% gestegen en het is nu de op zevende na grootste internationale passagiersmarkt ter wereld.

“Sinds we voor het laatst in Istanbul waren, is Türkiye een ongelooflijke wereldwijde luchtvaartmacht geworden. Haar luchtvaartmaatschappijen leiden de weg op het gebied van regionale en internationale connectiviteit, en de prachtige nieuwe luchthaven legt de tekortkomingen van andere landen op het gebied van luchthaveninvesteringen bloot. Er is geen twijfel dat de betekenis van Türkiye voor de wereldluchtvaart aanzienlijk zal blijven groeien,” aldus Walsh.

Deelname aan de AGM is alleen op uitnodiging. Geregistreerde media, waaronder Verkeersbureaus.info, zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn.

 

 

 

 

 

Comments are closed.