Ontdek de leukste dingen om te doen in Rome

Er zijn maar weinig steden zo leuk om te bezoeken als Rome. In deze historische stad voel je de geschiedenis om je heen. Omdat er zoveel dingen te zien en te beleven zijn is het een goed idee om hier een aantal dagen te verblijven. Maar waar moet je dan echt heen vraag je je af?

Het Colosseum

Het Colosseum

Wat te doen in Rome wat je zeker niet mag vergeten? Om hier antwoord op te krijgen is het een goed idee om dit artikel snel door te lezen. We hebben het namelijk makkelijk voor je gemaakt door de beste tips op een rijtje te zetten!

Bezoek het Colosseum

Geen reis naar Rome is compleet zonder een bezoek aan het Colosseum. Dit oude amfitheater is een van de meest bijzondere plekken van de stad en was ooit de locatie van gladiatorenwedstrijden en andere evenementen. Je kunt een rondleiding krijgen of op eigen houtje op verkenning gaan om meer te weten te komen over de fascinerende geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Pas wel even op voor de vele oplichters die buiten het gebouw staan.

 

 

Verken zelf Vaticaanstad

Vaticaanstad is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, geschiedenis en religie. De Vaticaanse musea herbergen enkele van ‘s werelds meest indrukwekkende kunstcollecties, waaronder de beroemde Sixtijnse Kapel. Je kunt ook de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse tuinen bezoeken. Als je geluk hebt kan je zelfs een pauselijke audiëntie bijwonen.

Gooi een muntje in de Trevi fontein

De Trevi fontein is een van de beroemdste fonteinen ter wereld en zou geluk brengen aan degenen die een muntje in het water gooien. Zorg ervoor dat je de fontein ‘s nachts bezoekt, wanneer deze verlicht is en geniet van de adembenemende schoonheid van dit meesterwerk. Hou wel rekening met het feit dat het hier erg druk kan zijn in het hoofdseizoen.

Proef de lokale keuken

Italiaans eten is zoals je weet wereldberoemd om de meest heerlijke smaken. Rome is daarop geen uitzondering. Probeer zeker klassieke gerechten zoals spaghetti carbonara, cacio e pepe en pizza al taglio. En natuurlijk is geen maaltijd in Rome compleet zonder een glas vino rosso.

Maak een wandeling door het centrum

Het historische centrum van Rome staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en herbergt enkele van de meest iconische monumenten van de stad, waaronder het Pantheon, Piazza Navona en Campo de’ Fiori. Maak een ontspannen wandeling door de geplaveide straten en geniet van de geschiedenis en de schoonheid van deze ongelooflijke stad.

Geniet van gelato op een warme dag

Er gaat niets boven een schep (of 2) gelato op een warme dag in Rome. Met een verscheidenheid aan smaken om uit te kiezen is er voor iedereen iets om van te genieten. Van de klassieke opties zoals vanille en chocolade tot aan unieke smaken zoals pistache en stracciatella. Wel raden wij je aan om even op Google te kijken naar reviews van de ijssalon. Op die manier weet je zeker dat je tenminste echt lekker ijs zal eten.

Kijk eens om je heen bij het Romeins Forum

Het Forum Romanum was ooit het centrum van het politieke en sociale leven in het oude Rome en is nu een populaire toeristische attractie. Verken de ruïnes van oude tempels en overheidsgebouwen en stel je voor hoe het leven in de oudheid was. Over het algemeen is het hier erg rustig in verhouding tot de rest van de stad. Dit maakt het mogelijk om even te ontspannen aan de hectiek.

 

 

Maak een fietstocht

Als je op zoek bent naar een unieke manier om de stad te zien is een fietstocht zeker aan te raden. Er zijn diverse bedrijven die begeleide fietstochten door Rome aanbieden, waarmee je de stad vanuit een ander perspectief kunt bekijken. Ook kan je hiermee meer terrein afleggen dan te voet. Dit zorgt ervoor dat je pas echt alles van de stad te zien krijgt. Wel zo leuk als je er niet zo heel lang bent.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

 

Bezoek het Pantheon

Het Pantheon is een van de best bewaarde oude Romeinse gebouwen en is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en architectuur. Bekijk het prachtige koepelvormige plafond en bewonder de ingewikkelde details van dit oude meesterwerk. Een tip is om in de ochtend te gaan, dan is het namelijk nog niet zo druk. Op die manier heb je echt even de tijd om goed om je heen te kijken.
Door deze lijst weet je tenminste wel wat je moet doen wanneer je een aantal dagen in Rome bent. Er zijn natuurlijk nog veel meer bijzondere plekken om te zien en te ontdekken. Wil je nog meer te weten komen over leuke uitjes voor jouw stedentrips? Blijf dan zeker even hangen op deze blog. Hier vind je nog veel meer leuke artikelen die je op je gemak even goed door kunt lezen!

 

 

 

 

 

Comments are closed.