Noord-Franse regio Pas-de-Calais ontvangt een recordaantal Nederlandstalige bezoekers

Met een stijging van maar liefst 15% ten opzichte van pre-coronajaar 2019 lijkt Pas-de-Calais zich te ontplooien als nieuwe dichtbij- én zomerbestemming voor Nederlanders en Belgen. Factoren die hiertoe bijdragen zijn de aangename temperaturen in de zomer (niet té heet), de relatief korte reistijd (gemiddeld 4 uur met de auto), het aantrekkelijke prijsniveau en de diversiteit aan mogelijkheden.

Dune de la slack

Vooral campingbezoek (+ 20% NL+B) zorgde in 2022 voor een forse stijging van het aantal Nederlandstalige bezoekers. De regio Hauts-de-France verwacht dat die stijgende lijn doorzet in 2023.

Dichtbijbestemming Pas-de-Calais: kust, cultuur, natuur

De streek Pas-de-Calais ligt net over de Belgische grens en is het bekendst om de kuststrook, de Opaalkust. Deze 120 km lange kustlijn start bij Calais en kenmerkt zich door uitgestrekte zandstranden, spectaculaire krijtkliffen en oude vissersdorpen. Bekende badplaatsen zijn o.a. Boulogne-sur-Mer, Le Touquet-Paris-Plage en Wissant. Het groene achterland heeft een gevarieerd landschap van heuvels, bossen en polders en herbergt lieflijke dorpjes en steden zoals het middeleeuwse Montreuil-sur-Mer. Meer landinwaarts vinden we de bekende mijnbergen, de nog altijd veel bezochte WO I-herdenkingsplaatsen en culturele highlights zoals het museum Louvre-Lens en de historische stad Arras.

 

 

Fietsen, wandelen, golf, gastronomie en herdenkingstoerisme belangrijkste pijlers
Met de nieuwe fietsroute Vélomaritime langs de Opaalkust, de populaire wandelroute over de douanierspaden (GR 120), en acht 18-holes golfbanen weet Pas-de-Calais tal van sportieve bezoekers aan te trekken. De echte Bourgondiërs gaan hun neus achterna op weg naar de vele gastronomische adresjes, waaronder maar liefst 4 Michelin-restaurants. Of zij tappen uit een ander vaatje en richten zich op vele lokale bierbrouwerijen die er te vinden zijn. De nog altijd aanwezige herinneringen aan WO I en WO II, waaronder musea, begraafplaatsen, bunkers en gangenstelsels blijven in de belangstelling bij zowel een oud als jong publiek.

Nieuwe Nederlandstalige website met tal van insidertips

Met een gerichte strategie om de vele mogelijkheden van een bezoek aan de Pas-de-Calais duidelijker onder de aandacht te brengen is onlangs een compleet nieuwe website gelanceerd: www.pas-de-calais-toerisme.com. Hierop vooral aandacht voor genoemde highlights, insidertips en adresjes en een agenda van alle culturele, sportieve, muzikale en gastronomische evenementen.

 

 

 

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.