Nord-Pas de Calais

De Nord-Pas de Calais is 1 van de noordelijke regio's van Frankrijk. Het gebied kent een rijk verleden als grensgebied tussen Nederland en Frankrijk en stond vroeger bekend om de mijnbouw en de textielindustrie. Tegenwoord is Nord-Pas de Calais een streek met een prachtig natuurgebied, uitgestrekte stranden, een rijke traditie van streekproducten en gastronomische gerechten. Het is ook de streek in Frankrijk met het grootste aantal musea.

Duinkerken

Het strand van Duinkerke

Ontdek betrouwbare toeristische tips van VVV en Verkeersbureaus Duinkerke. Vind Inspiratie voor je Duinkerken vakantie & reis.

Lille

De Noord-Franse stad Lille, wordt ook wel Rijssel genoemd, ligt vlak onder de Frans-Belgische grens en is daardoor gemakkelijk en snel te bereiken.

Roubaix

De Noord-Franse stad Roubaix is vooral bekend van de wielren klassieker Parijs-Roubaix. Een jaarlijks terugkerend event in het 2e weekend van april. Ontdek de stad.

Binnenkort meer informatie over deze mooie streek in Noord-Frankrijk. Je kunt nu al informatie vinden over Lille en Duinkerken. Blijf op de hoogte van Nord-Pas de Calais met onze inspirerende nieuwsbrief vol Nord-Pas de Calais tips!

 

 

5 Tips van het verkeersbureau van Nord-Pas de Calais

Om je verblijf in Lille goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau de volgende 5 tips

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Frankrijk om in de vakantiestemming te komen!