Dit zijn de 10 trending vliegbestemmingen voor deze zomer

Als je denkt aan populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders aankomende zomer, denk je misschien vooral aan Spanje en Portugal. Maar Nederlanders zijn ook steeds experimenteler als het gaat om het boeken van hun zomervakantie voor 2023, blijkt uit onderzoek van vergelijkingsplatform voor vluchten Skyscanner. Zo scoren bestemmingen als Split (Kroatië) en Tirana (Albanië) hoog in de lijst van snelst opkomende vliegbestemmingen voor aankomende zomer.

Koh Nang Yuan in Thailand

Waar vieren Nederlanders deze zomer hun vakantie? Welke vliegbestemmingen zijn in opkomst? Reisspecialist Skyscanner onderzocht het zoek- en boekgedrag van Nederlanders voor de zomervakanties van 2023, en ziet een flinke stijging in de vraag naar vliegtickets naar onder andere Palma, Tirana en Split. Deze bestemmingen stegen respectievelijk 65, 62 en 49 plekken ten opzichte van de lijst met meest opkomende bestemmingen van 2019. India en Mexico staan ook op het lijstje van bestemmingen die in korte tijd veel populairder zijn geworden en stijgen respectievelijk 41 en 38 plaatsen.

Mu cang chai, Vietnam

Game of Thrones

“Als we de zomer van 2023 vergelijken met die van 2019, het laatste ‘normale’ reisjaar voor de pandemie, zien we aanzienlijke verschuivingen in waar Nederlanders naartoe reizen”, zegt Skyscanner reisexpert Ronald Scheepens. “Split in Kroatië, waar Game of Thrones is gefilmd, is deze zomer opvallend populairder. Ook is het een populaire bestemming voor digital nomads en solotravelers, een vorm van reizen die steeds populairder is onder Nederlanders, zo bleek eerder dit jaar uit het Travel Trend Report 2023 dat Skyscanner begin dit jaar publiceerde. Ruim een derde (37%) van de Nederlanders is namelijk van plan om dit jaar alleen op reis te gaan en 13% van de Nederlanders heeft plannen om hun vakantie met werk te combineren.

Lake Komani

Een andere opvallende stijger op de lijst van trendy bestemmingen is Albanië. Vluchten naar Tirana zijn voor komende zomer enorm populair. En dat is niet gek, dit is een bestemming die alles heeft: witte stranden, authentieke dorpjes en een prachtige rauwe natuur. Wat ook meespeelt is dat de prijzen in Albanië een stuk lager liggen, als je ze vergelijkt met Nederland. Een kopje koffie kost minder dan een euro en voor zo’n vijf euro kun je in een restaurant twee pizza’s bestellen. Een ticket naar Albanië boek je deze zomer al vanaf 230,- euro retour.

 

 

Skyscanner vergeleek het zoek- en boekgedrag van Nederlanders voor aankomende zomer met het zoek- en boekgedrag voor de zomer van 2019. Op basis van het dataonderzoek presenteert Skyscanner onderstaande lijst:

De 10 trending bestemmingen voor aankomende zomer

 • Palma (65 plekken omhoog)
 • Tirana (62 plekken omhoog)
 • Alicante (53 plekken omhoog)
 • Split (49 plekken omhoog)
 • Ibiza (46 plekken omhoog)
 • Faro (41 plekken omhoog)
 • New Delhi (41 plekken omhoog)
 • Cancun (38 plekken omhoog)
 • Valencia (35 plekken omhoog)
 • Mumbai (23 plekken omhoog)
 • Bangkok blijft populair

Skyscanner keek ook naar welke bestemmingen tot nu toe het meest geboekt worden voor aankomende zomer. “Verre bestemmingen als Bangkok en Bali blijven opvallend populair onder Nederlanders, wat een terugkeer van het vertrouwen van de consument laat zien. Na de pandemie laat de data van Skyscanner zien dat er veel vraag is om te reizen naar onze favoriete verre bestemmingen”, aldus Ronald Scheepens.

De 10 meest geboekte bestemmingen voor de zomervakantie van 2023

Bangkok
Malaga
Split
Cairo
Bali
Faro
Jakarta
Lissabon
Barcelona
Nador

Mysore Palace, India

Reizen blijft populair

Zo blijkt dat als je naar Bangkok wil, je het beste 27 weken van te voren kunt boeken, en dat woensdag de goedkoopste dag is om te vliegen. En wil je liever naar Malaga? Dan ben je het goedkoopst uit als je kiest voor een vlucht op dinsdag. Benieuwd of jij kunt besparen op je vliegtickets voor aankomende zomer? Check alle tips en tricks voor het boeken van de goedkoopste vluchten in de Besparingsgenerator.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.