Vanaf 4 december is de hervatting van directe vluchten tussen Parijs en AlUla

Saudi Arabian Airlines (SAUDIA), de Koninklijke Commissie voor AlUla en het Franse Agentschap voor de Ontwikkeling van AlUla (AFALULA) hebben het hervatten van de wekelijkse rechtstreekse vlucht tussen de luchthaven Parijs CDG en de internationale luchthaven van AlUla, elke zondag van 4 december 2022 tot 12 maart 2023, aangekondigd. Dankzij deze route kunnen Franse reizigers AlUla in slechts 5 uur bereiken, met alle comfort van de Boeing 787 Dreamliner.

UNESCO World Heritage Site Hegra

De route, die werd aangekondigd als onderdeel van de deelname van AlUla aan de World Travel Market in Londen deze week, biedt een unieke kans voor Franse reizigers om zich onder te dompelen in de woestijnstad AlUla, een oude oase gelegen op de wierookroute met 7000 jaar opeenvolgende beschavingen. AlUla is een bijzondere plek waar enkele van de belangrijkste beschavingen van de regio leefden: de Dadanieten, de Lihyanieten, de Nabateeërs en de Romeinen. Echte must-see’s zijn onder meer de UNESCO World Heritage Site van Hegra, de zuidelijke hoofdstad van de Nabatean Rijk, en vele andere archeologische sites die dateren uit het eerste millennium voor Christus. Naast een ontzettend rijk erfgoed biedt AlUla ook prachtige natuurlijke landschappen, okerkleurige zandstenen ravijnen en verbazingwekkende rotsformaties, basaltplateaus en gouden zand, en een kilometerslange groene oase die door de stad loopt.

 

 

De Franse banden met AlUla zijn sterk. De Dominicaanse uitbaters Antonin Jaussen en Raphaël Savignac maakten in 1909 enkele van de eerste foto’s van de regio. Tegenwoordig zijn teams van Franse archeologen bezig om meer mysteries van AlUla bloot te leggen. Ook Franse kunstenaars en musici hebben de afgelopen jaren hun sporen achtergelaten in de regio met uitzonderlijke concerten en voorstellingen of unieke kunstprojecten. AFALULA is opgericht als intergouvernementeel partnerschap om de ontwikkeling van AlUla duurzaam te ondersteunen en het unieke culturele en natuurlijke erfgoed te beschermen. Onverschrokken Franse reizigers waren enkele van de eersten die de bestemming verkenden en de terugkeer van de rechtstreekse vlucht naar Parijs is een nieuwe stap die de sterke banden tussen de twee naties versterkt.

De lancering van de nieuwe rechtstreekse route valt samen met AlUla Moments, de evenementenkalender van AlUla met een reeks doorlopende festivals en grote evenementen. Een van de komende evenementen is het “Ancient Kingdoms Festival”, wat voor het eerst plaatsvindt en bezoekers een voorproefje biedt van twee aan AlUla grenzende erfgoedoases, Khaybar en Tayma, die beide een belangrijk geologisch en historisch erfgoed hebben. In december keert “Winter at Tantora” terug, het kenmerkende festival van AlUla Moments, dat het beste biedt op het gebied van eclectische, verrassende en grensverleggende evenementen.

Philip Jones, Chief Destination Management & Marketing Officer bij RCU, zegt: “Deze vlucht draagt bij aan de toenemende toegankelijkheid van AlUla voor internationale bezoekers, met eenvoudigere en snellere verbindingen voor reizigers uit Frankrijk en de aangrenzende Europese landen. Een nieuw aanbod van accommodaties van wereldklasse en een uitzonderlijke evenementenkalender, maken AlUla tot een van de populairste nieuwe bestemmingen om nú te ontdekken.”

Arved Von Zur Muhlen, Chief Commercial Officer bij SAUDIA zei: “We zijn verheugd om de regelmatige rechtstreekse vluchten tussen Parijs en AlUla te hervatten, waardoor de verbindingen verder verbeteren voor bezoekers uit Frankrijk die staan te popelen om alles te ervaren wat deze opmerkelijke bestemming te bieden heeft. De herlancering van de route maakt deel uit van ons voortdurende partnerschap met de Koninklijke Commissie van AlUla en bouwt voort op de sterke banden tussen onze naties om mogelijkheden voor culturele uitwisseling te creëren. Als de ‘Vleugels van Visie 2030’ kijken we ernaar uit om gasten uit Europa te verwelkomen om het authentieke erfgoed, de unieke natuurwonderen en de evenementen van wereldklasse van het Koninkrijk Saoedi-Arabië te ontdekken.”

Gérard Mestrallet, Executive President van AFALULA, voegde hieraan toe: “Deze rechtstreekse vlucht van Parijs naar AlUla versterkt de relatie tussen Frankrijk en AlUla die centraal staat in de missie van AFALULA nog verder. Het zal de reis naar AlUla aanzienlijk vereenvoudigen voor het toenemende aantal mensen uit Frankrijk, hetzij om beroepsredenen of voor vrije tijd bestedingen, en die allemaal deze nieuwe bestemming ontdekken.” De voortzetting van rechtstreekse vluchten tussen Parijs en AlUla is ook gunstig voor Nederlandse reizigers. Met een uitstekende treinverbinding tussen Amsterdam en Parijs is de luchthaven Parijs CDG, in gemiddeld 4 uur, eenvoudig te bereiken.

SAUDIA verzorgt 32 wekelijkse retourvluchten van AlUla naar Riyad, Jeddah en Damman met een capaciteit van meer dan 4,4 duizend stoelen. Gasten uit de hele wereld kunnen in AlUla speciale tariefpakketten boeken met vluchten, accommodatie en activiteiten via www.saudiaholidays.com.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.