Herfstvakantie op het leukste kasteel van Gelderland

Tijdens de herfstvakantie vindt je op kasteel Doorwerth de leukste activiteiten speciaal voor kinderen. Kasteel Doorwerth is dé plek om met het hele gezin, familie of vriendengroep een geweldig dagje uit te beleven.

Appelspeurtocht

In vroeger tijden werden de appels uit de kasteelboomgaard in de herfstmaand oktober geraapt voor de winterperiode. Daarom kun je in kasteel Doorwerth de gehele maand oktober een appelspeurtocht doen. Kinderen zoeken naar appels die verstopt zijn in het kasteel. Een scherp oog vind ook het gouden appeltje. De speurtocht is bij de entreebalie te verkrijgen en kost € 2,00.

Terug in de tijd met ridder van Doorenweerd

Een rondleiding van een echte ridder is bijzonder en kan op kasteel Doorwerth. Wandel samen met Hendrik van Doorenweerd door het kasteel en hoor hoe hij hier in de middeleeuwen leefde. De verhalen van ridder Hendrik zijn geschikt voor bezoekers vanaf 4 jaar.
· Datum: maandag 24 oktober
· Tijd: 13:00 uur en 15:00 uur (duur ongeveer 1 uur)
· Kosten: Volwassenen € 15,00 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs en
Museumkaarthouders € 3,00.
· Reserveren verplicht: www.glk.nl/doorwerth

Binnenplaats Kasteel Doorwerth

Professor Bombasticus

Deze malle professor staat garant voor betoverend en magisch kindertheater. Hij brouwt drankjes en mixt poedertjes, tovert monsters met zijn laboratorium van hoogstaande techniek. Hij heeft daarbij vast assistenten nodig. Deze voorstelling is geschikt voor alle leeftijden. Een kaartje is inclusief bezoek aan het kasteel.
· Datum: dinsdag 25 oktober
· Tijd: 11:30, 13:30 en 15:30 uur (duur ongeveer 45 min)
· Kosten: Volwassenen € 15,00 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs € 5,00 en Museumkaarthouders € 3,00.
· Reserveren verplicht: www.glk.nl/doorwerth

Doe de ridderproef!

Ridder Corneel woont al jaren op Kasteel Doorwerth. Maar hij wordt al een dagje ouder en kan wel wat nieuwe ridders gebruiken! Op ontdekkingstocht door het kasteel leren kinderen aan de hand van vragen en opdrachten meer over het leven op het kasteel. En wanneer ze het geheime wachtwoord kraken slaat Ridder Corneel ze tot ridder voor het leven!
· Datum: woensdag 26 oktober
· Tijd: tussen 11:00 – 17:00 uur, doorlopend
· Kosten: Volwassenen € 12,00 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs en
Museumkaarthouders € 3,00.
· Reserveren: www.glk.nl/doorwerth

 

 

Appelbollen workshop

Kinderen en hun (groot)ouders helpen de tuinman/vrouw van kasteel Doorwerth als ze zelf een mooie appel uit de moestuin oogsten. Vervolgens maken zij er een overheerlijke appelbol mee. Terwijl de appeltjes in de oven zitten doen de kinderen een appelspeurtocht door het kasteel. Daarna is het smullen geblazen van de eigengemaakte appelbol!
· Datum: donderdag 27 oktober
· Tijd: 10:45 uur en 13:15 uur (duur 2 uur)
· Kosten: Volwassenen € 17,00 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 10,00. Donateurs € 8,00 en Museumkaarthouders € 5,00.
· Reserveren verplicht: www.glk.nl/doorwerth

Toevallige ontmoetingen

Op de laatste zondag van de maand komen op kasteel Doorwerth de vroegere bewoners tot leven. Bezoekers kunnen ze zomaar tegen het lijf lopen. Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld, of een van haar kamermeisjes. De keukenmeiden uit de tijd van baron van Brakell, of de Baron zelf. Beleef deze toevallige ontmoetingen mee en luister naar de verhalen die deze vroegere bewoners te vertellen hebben.
· Datum: zondag 30 oktober
· Tijd: tussen 11:00 en 16:00 uur
· Kosten: Volwassenen € 12,00 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en Museumkaarthouders gratis.
Reserveren: www.glk.nl/doorwerth

 

 

 

 

 

Comments are closed.