Rondje om Kasteel Rosendael is het Fietsrondje van de maand september 2022

Het Kasteel Rosendael ligt schitterend in het landschap van de Veluwezoom. Hier resideerden ooit de machtige hertogen van Gelre. De diep uitgesneden beekdalen zijn uniek in Nederland met uitzondering van het diepe zuiden in Limburg. De rijken ontdekten de schoonheid en legden hier hun landgoed aan. Bos en heide vormen verder een prachtig decor voor een heerlijk fietsrondje om Kasteel Rosendael met een rijke historie.

Het Kasteel Rosendael bestaat uit een unieke compositie van 3 gebouwen in een weelderige tuin met op de achtergrond het heuvellandschap van de Veluwezoom. Deze stuwwal boven de Rijn en IJssel heeft zich gevormd tijdens het einde van IJstijd. Een prachtig begin en einde van schitterende fietstocht.

Kasteel Rosendael ligt in Rozendaal

Om het verwarrend te maken: Kasteel Rosendael ligt in Rozendaal bij Arnhem. De gemeente met verreweg de minste inwoners op het vasteland van Nederland. Aanzienlijk grotere gemeenten worden bij bosjes opgeheven, maar Rozendaal blijft Rozendaal. Het gaat goed met de inwoners. Dat zie je als je langs de riante optrekjes fietst. Je zou hier maar wonen in deze heerlijke omgeving. De fietsroute gaat door een landschap van keurig aangelegde landgoederen, kabbelende beken, watervallen, watertrappen, bosvijvers, bossen met woudreuzen en eenzame heide. In deze rust trekt de herder met zijn kudde rond.

De fietsende koningin op de Posbank

Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is de Posbank met unieke vergezichten op 109 meter hoogte: bijna on-Nederlands. Een standbeeld herinnert aan onze fietsende koningin Beatrix. Na het fietsen lonkt een drankje op het terras van de oranjerie van het kasteel met uitzicht op de terrasvormige tuinen.

Maar breng eerst een bezoek aan het kasteel zelf en laat je meenemen door een geschiedenis van 700 jaar oud. Het fietsrondje van de maand september is 42 kilometer lang. Je hebt dus uitgebreid de tijd om te genieten van het kasteel en de tuinen. https://verkeersbureaus.info/fietsrondje/2022/08/31/170733-fietsrondje-van-de-maand-september-2022-kasteel-rosendael-en-veluwezoom-42-km/

 

 

 

 

 

Comments are closed.