Supersnelle internetverbinding op de Kilimanjaro

Tanzania Specialist, reisagent voor luxe safari’s, meldt dat Afrika’s hoogste berg de Kilimanjaro sinds kort beschikt over supersnel internet. Op 16 augustus jongstleden werd de breedband verbinding officieel in werking gesteld door Tanzania’s nationale telecommunicatiebedrijf, waardoor bezoekers kunnen profiteren van verbeterde veiligheidsmaatregelen.

Wie vanaf nu de berg gaat beklimmen, kan te allen tijde in verbinding blijven met de rest van de wereld. Hiermee is een van de spannendste bestemmingen ter wereld nog interessanter geworden.

Luxe safari’s naar Tanzania

Tanzania Specialist, experts op het gebied van luxe safari’s, is blij te melden dat er vanaf nu op de Kilimanjaro supersnel internet beschikbaar is dankzij de meest recente investering van de Tanzaniaanse telecommaatschappij (TTC). De breedbandconnecties zijn op 16 augustus officieel aangesloten, waardoor een internetverbinding tot op 3720 meter hoogte mogelijk is. De ontwikkeling wordt beschouwd als een historische mijlpaal voor het Afrikaanse land.

 

Lees ook dit artikel: Tanzania de set van de Lion King

 

Tijdens de opening van de internetservice bij de Horombo Huts, een populair kamp op weg naar de piek, vierde Tanzania’s minister van informatie en communicatie Nape Moses Nnauye deze ontwikkeling. De service is voor elke bezoekers te gebruiken, ook met sim only. “Zonder internet was de beklimming van de berg toch wat gevaarlijk voor bezoekers en dragers”, zo zei hij. “Maar nu kan iedereen verbonden blijven tot op tenminste 3720 meter hoogte.” Het doel is om aan het eind van 2022 de berg tot aan de Uhuru piek op 5880 meter verbonden te hebben met het internet.

Verbeterde veiligheid op de Kilimanjaro

Het beklimmen van de Kilimanjaro staat op bucketlist van zowel amateur wandelaars als ervaren klimmers, aangezien het de hoogste berg van Afrika is en de hoogste alleenstaande berg in de wereld. Per jaar heeft de berg zo’n 35.000 bezoekers. Met de nieuwe internetvoorzieningen kunnen al deze bezoekers profiteren van een verbeterde bereikbaarheid en van veiligheids- en navigatieapparatuur dat gebruik maakt van het internet.

Behalve dat het veiliger is, betekent de verbeterde toegankelijkheid van Mount Kilimanjaro ook dat bezoekers in contact kunnen blijven met het thuisfront, bijvoorbeeld met een kleine compacte iPhone SE, terwijl ze de klim van hun leven maken. In een recent interview met RTL Nieuws, verklaarde Tanzania Specialist gids Hjorids wat deze verbeterde toegang betekent voor bezoekers. “Het is echt uniek dat je nu internetbereik hebt tot op grote hoogte”, zo verklaarde ze. “Behalve dat het leuk is je ervaring te delen op social media, is het ook een nuttige ontwikkeling. Tijdens reddingswerk op de uitdagende hellingen van Afrika’s hoogste berg, kan internettoegang het verschil maken tussen leven en dood.”

Internetverbinding op de meest moeilijk bereikbare plekken

In een poging om meer plekken in het land internettoegang te geven, riep Nape Moses Nnauye TTC op om dit soort services op meer toeristenplekken, en in nationale parken door heel het land beschikbaar te maken. Doel is om Tanzania in zijn geheel op termijn beter bereikbaar te maken.

“De toeristenindustrie in Tanzania groeit met het jaar,” zegt Robbin Meulemans, oprichter van Tanzania Specialist. “Dit soort verbeteringen zorgen voor een betere infrastructuur en ondersteunen daarmee een zich snel ontwikkelende markt. En aangezien de beklimming van de Kilimanjaro een van de meest populaire attracties is voor gasten van Tanzania Specialist, zien wij heel duidelijk hoe belangrijk zo’n ontwikkeling voor Tanzania is. We kijken dan ook uit naar nog meer internettoegang en een daarmee verbeterde veiligheid voor iedereen.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.