Tanzania de set van de Lion King

Na 5 dagen safari merken we op dat we de meeste dieren al meerdere malen gezien hebben. De Serengeti, Ngorongoro Krater en Tanagire zitten werkelijk vol met wilde dieren.

Bavianen? Yep. Giraffen? Zebra’s? Flamingo? Ongeveer twee miljoen. De ongrijpbare Leopard ? Hippos? Tien – vier. De Big Five – olifanten, neushoorns, buffels, cheeta, en leeuwen? Yep.

Het landschap was precies wat de Lion King mij had wijsgemaakt. Het was adembenemend! We hebben geluncht naast een leeuw, naast een meertje waar een aantal nijlpaarden aan het badderen waren, op een berg met wijd uitzicht over Tarangire Park. We hebben de mooiste zonsondergangen meegemaakt zittend voor de tent in de Serengeti of in het zwembad uitkijkend over Tanagire park.Verliefd op het land, de natuur, de mensen maar bovenal de dieren.Tanzania heeft mijn verwachtingen lang & breed overtroffen. Dit Afrikaanse land is de perfecte bestemming voor een safari. Niet alleen vanwege de prachtige natuurparken die het rijk is maar met name door de grote dichtheid dieren. Je komt ogen tekort wanneer je door het prachtige landschap rijdt.

We hadden al zoveel gezien, nu wilde ik echt een stille kill zien. De geluiden van vlees afgescheurd van het bot onbeschrijfelijk, onze wens kwam uit we zagen in de verte de roofvogels al boven in de lucht zweven en wisten daar moeten we naar toe. Aangekomen zagen we een cheeta met haar jongen een net veroverde gazelle naar binnen werken.


Hierna was het tijd om afscheid te nemen en de vlucht naar Zanzibar te nemen. Beelden van idyllische, wuivende palmbladeren, romantische geplaveide stenen en licht turquoise blauwe water, witte zandstranden werden werkelijkheid

Waarom Tanzania?

Dit kun je alleen met eigen ogen zien, een foto geeft je alleen maar een indruk

Highlights:

  • Serengeti park

De Serengeti betekent letterlijk “Eindeloze vlaktes” en is een streek dat zich uitstrekt over het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia.Het gebied is vooral populair vanwege de grote migratie welke elk jaar rond oktober plaatsvind.De jaarlijkse migratie van meer dan 2 miljoen hoefdieren, voornamelijk wildebeest (gnoes), zebra’s en gazellen door het Serengeti ecosysteem is ongetwijfeld een van de grootste spektakels in zijn soort in Afrika.

  • Tanagire park

Tarangire is voorral bekend om zijn grote concentratie olifanten en zijn overweldigende Baobabboom. In het park staan exemplaren met een diameter van wel elf meter. Tip boek een lodge  aan de rand van het park en kijk luierend vanuit je stoel  hoe fotogeniek en enorm uitgestrekt het landschap is.

  • Ngorongoro Conservation Area

Er zijn weinig plaatsen waar u zoveel zekerheid heeft om grote concentraties wild te zien gedurende het gehele jaar. De krater is ‘Big 5’ gebied bij uitstek; leeuwen, olifanten en buffels zijn bijna met zekerheid te zien.De Ngorongoro krater is het dichtstbevolkte wildgebied ter wereld. Er leven naar schatting 25.000 dieren op de kraterbodem. De krater heeft een doorsnee van 17-21 kilometer en de kraterbodem heeft een oppervlakte van circa 260 km2. De rand van de krater ligt ongeveer 600 meter boven de kraterbodem en in het midden van de krater ligt een zoutmeer.

  • Zanzibar

Zanzibar is de ultieme Indische Oceaan ervaring , met zijn fascinerende historische Stone Town en de prachtige stranden.Tip:verken het eiland op een Vespa brommertje

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.