De Franse bergen dat is zen in het kwadraat

Een terugkeer naar de essentie, dat is wat je deze zomer te wachten staat in de bergen. Alle ingrediënten zijn er aanwezig om je lichaam en geest van alle stress te ontdoen. Hieronder krijg je ideeën op het gebied van activiteiten en accommodaties om weer helemaal zen te worden. Neem een duik in de natuur en keer ontspannen terug als nooit tevoren.

Tussen de bomen tot jezelf komen

Mos onder je voeten, boomschors in je handpalm, zonnestralen door het gebladerte en vogels die je trakteren op een prachtig fluitconcert. Door middel van bosbaden keer je terug tot de essentie en voel je je weer één worden met de natuur die zo’n belangrijke rol speelt in ons leven. De perfecte plek voor een bosbad? De Vogezen natuurlijk! Er bestaat zelfs een cosmeticalijn die hierop is geïnspireerd, het merk FORêT. Om alle zintuigen nog eens extra wakker te schudden, kun je een heus spaparcours van 1 km afleggen in het Forêt du Capucin in Le Mont-Dore. Dit gratis toegankelijke ‘sylvatorium’ bestaat uit 5 spa’s die elk aan een ander zintuig zijn gewijd, belvedères en ontspanningsplekken. Neem plaats in de spa’s – met je kleding aan! – en concentreer je op de geuren, kleuren en geluiden om je heen.

Al mediterend kom je dichter bij je innerlijke rust. En waar lukt dat beter dan in de natuur? Installeer jezelf dus in een comfortabele houding bij het Lac des Confins aan de voet van de Aravis-keten, het Lac de Payolle bij Pic du Midi of het Lac des Mines d’Or met z’n verbluffende omgeving. Al leiden die mooie kaders misschien wel af.

Weer eens wat anders

Je kent inmiddels yoga en meditatie wel, maar wat als je op vakantie zin hebt om iets nieuws uit te proberen? Dan heb je geluk: in de bergen vind je namelijk allerlei originele activiteiten die je ook rust en ontspanning zullen bezorgen. Ga bijvoorbeeld een middagje suppen op het meer van Montriond in Avoriaz of maak een meditatieve wandeling in het Juragebergte met de gids Rose-May Halbout. Koele kikkers kunnen bij Leonardo Pelagotti in Le Lioran (Centraal Massief) meer leren over de Wim Hof-methode®. Hij laat je een ware transformatie doormaken: niet alleen krijg je controle over je mentale gezondheid en versterk je je lichaam, maar je leert ook vooral weer ademen en het maximale uit je dag te halen.

Als je altijd al eens intermittent fasting hebt willen proberen, dan kun je dat nu onder begeleiding doen in Praz-de-Lys Sommand waar vasten wordt gecombineerd met sofrologie (een dynamische ontspanningsmethode) en rustige wandelingen. Een week om alles even los te laten en je energieniveau weer op peil te krijgen, dankzij op maat gemaakte activiteiten die je kunt combineren met het vasten. Deze vakantie wordt georganiseerd door de Chalet-Refuge de Beauregard, een voormalige alpenboerderij uit de 19de eeuw, gelegen op 1300m hoogte. Daar kun je ten volle profiteren van de rust in deze unieke setting.

Rustgevende accommodaties

In 1934 startten in Val d’Isère de eerste werkzaamheden voor de allereerste kabelbaan die het massief van Solaise toegankelijk moest maken. Na 74 jaar in bedrijf te zijn geweest, stopte de bovenste halte van de lift in 2016 met het naar boven brengen van de wintersporters. Gelukkig blaast Jean Charles Covarel dit tijdloze monument nu nieuw leven in met de luxueuze berghut Refuge de Solaise. Dankzij de ligging op 2551m hoogte is de Refuge het hoogstgelegen hotel van Frankrijk. Met een ambitie die even hoog is als de plaats zelf, kijkt de Refuge uit over de vallei en het dorp van Val d’Isère, met een waanzinnig uitzicht.

 

Lees ook dit artikel: Op naar de Franse stad Dijon

 

Zoek je een knusse accommodatie voor het gezin? Dan ben je in de B&B Lou Bécus in Contamines-Montjoie aan het juiste adres waar gastvrouw Nathalie je met open armen ontvangt.

Het gebied Les Arcs – Bourg-Saint-Maurice bevat tal van oude, charmante dorpjes en gehuchten. Hier zitten ook een paar verborgen pareltjes tussen, zoals Versoye dat uit slechts een paar huizen en een barokke kerk bestaat. Wat dit plaatsje zo bijzonder maakt, is dat je in de voormalige pastorie kunt verblijven. Met zorg en aandacht voor duurzaamheid is het gebouw verbouwd tot gîte Versaya waar een aangenaam verblijf is gegarandeerd in de serene omgeving.

 

 

 

 

 

Comments are closed.