Polen is de ideale bestemming voor een autovakantie

Veel Nederlanders kiezen ook deze zomer voor een autovakantie. Logisch want de situatie op Schiphol garandeert geen zorgeloos vertrek. Kijk bovendien naar de oplopende Corona-besmettingscijfers en de keuze is verklaard. De vakantieganger blijkt de drukte nog altijd te mijden en dan is Polen een veelzijdige en aantrekkelijke bestemming.

Dit land heeft in het zuiden het Reuzengebergte, in het noorden prachtige gele zandstranden, en daartussenin bossen, meren, klassieke steden en pittoreske dorpjes. Wat de afstand betreft; Warschau is dichter bij dan Rome en je hoeft onderweg geen passen over of tunnels door.

Turbulent

De recente geschiedenis van Polen is op zijn zachtst gezegd turbulent. Tijdens de tweede wereldoorlog kwamen 6 miljoen inwoners om het leven, terwijl er nog eens 1,5 miljoen Polen werden weggevoerd. Na deze oorlog werd Polen een vazalstaat van de Sovjet-Unie. Er heerste een communistische dictatuur waarbij elk initiatief gesmoord werd. Toen in 1991 Polen zijn zelfstandigheid en zijn vrijheid herwon bleek echter hoe veerkrachtig Polen zijn. De spreekwoordelijke gastvrijheid en de rijkdom aan natuur en cultuur zorgen er sindsdien voor dat Polen zich volledig herpakt heeft.

 

Lees ook dit artikel: Warschau, stad met twee gezichten

 

De meeste mensen gaan in Polen naar Krakow, Warschau, Gdansk en Het Reuzengebergte. En dat zijn ook fantastische bestemmingen. Maar het land heeft zoveel meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de circa tienduizend meren, heldere rivieren, nationale parken, middeleeuwse kastelen, uitgestrekte bossen en de mogelijkheden voor watersport. En omdat Polen vanaf 1991 zijn identiteit herpakte is de infrastructuur voor toeristen uitstekend. Campings zijn hooguit middelgroot dus geen massatoerisme, terwijl de plaatsen op een camping ruim en het sanitair schoon zijn. Ook voor campers zijn er prima mogelijkheden gecreëerd. Hotels en B&B’s zijn ruim voorhanden zodat er genoeg keuze is.

Kasteel Ksiaz in Polen

Kasteel Ksiaz in Polen

 

Dit zijn de bijzondere plekken in Krakau

Je kunt deze Krakau tips, die niet hier op de site staan, nu in je e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een plattegrond bij.

 

Reishandboek Polen is opgezet volgens het betrouwbare stramien van de Elmar Reishandboeken. Eerst krijgt de lezer vijftig pagina’s achtergrondinformatie over het land, gevolgd door twintig bladzijden met praktische informatie, en daarna maar liefst 190 pagina’s bezienswaardigheden. De bezienswaardigheden worden per gebied gepresenteerd zodat het bijzonder overzichtelijk is. Geografische kaarten van steden en streken, een uitgebreid register en de prachtige foto’s maken dit boek compleet.

 

 

 

 

 

Comments are closed.