Maak voor €29 een wereldreis bij Floriade

Wat zeg je van een reis rond de wereld die CO2 neutraal is en dat voor maar €29,-? Stap in de kabelbaan van Floriade en bezoek landen als Italië, Frankrijk, Thailand, India, Bangladesh en meer. Een Riesling drinken bij het Duitse Biotopia compleet met een Sachertorte mit Sahne en na een stevige wandeling de dag afsluiten met wat ‘Camemwattes’ en een vin rouge op het terras van la douce France? Dat kan bij Floriade Expo 2022!

Een zomer vol feest

De internationale deelnemers vieren deze zomer feest bij Floriade in de vorm van Nationale Dagen. Tijdens zo’n feestdag organiseert een buitenlandse exposant allerlei festiviteiten. Op het programma van juli staan de Nationale Dagen van Suriname, Italië, Zwitserland, Bangladesh, Cyprus, Thailand, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten en Duitsland. De landen zorgen voor typische gerechtjes en dranken, muziek en optredens en soms zelfs een heuse goodiebag. En dat alles gratis toegankelijk voor bezoekers van Floriade.

 

 

Op pad langs internationale paviljoens

Daarnaast kunnen bezoekers iedere dag op reis langs de internationale paviljoens waar landen hun cultuur, prachtige bloemen en planten en duurzame innovaties laten zien. Zo staat het paviljoen van de Verenigde Arabische Emiraten in het teken van het bijzondere woestijnachtige landschap waar het land bekend om staat. Hier ontdekken bezoekers op een interactieve manier de beste oplossingen om de woestijn te vergroenen.
image

Volgende bestemming: China. Achter de bamboepoort van dit paviljoen ligt een Chinese tuin vol bamboe en bloemen verstopt. Bezoekers genieten hier van een combinatie van traditionele Chinese landschapsarchitectuur en de nieuwste tuinbouwontwikkelingen van het land. Neem plaats in een van de stoelen in de tuin en ontspannen maar tussen het groen!

 

 

Ook het Duitse paviljoen is een must-see op de Expo. Bezoekers maken hier kennis met levendige voorbeelden van moderne tuinbouw, zoals een daktuin vol groen, zonnepanelen en windturbines. In het restaurant zijn verschillende Duitse specialiteiten verkrijgbaar om het vakantiegevoel compleet te maken.

Zomerbloeiers, kunst en cultuur snuiven

Bovendien is het volop zomer bij Floriade met zomerbloeiers zoals de Gerbera, Lobelia of de Dahlia in allerlei kleuren. Ook heeft Floriade deze zomerperiode een bomvol cultuurprogramma met voorstellingen van Gouden Haas, optredens van onder andere het Philharmonisch jeugdorkest en nog veel meer. Sluit je dag af met een drankje aan het water in het Kitchen Restaurant of ga voor een hapje bij een van de foodtrucks in het Urban District. Genoeg om volop van te genieten met al je zintuigen! Heb je de smaak te pakken gekregen? Kijk hier voor volledige (reis)programma. Tickets voor deze wereldreis kun je boeken via onze website.

 

 

 

 

 

Comments are closed.