Almere

Bekijk alle toeristische informatie over de stad Almere in de 12e provincie van Nederland, Flevoland. Je kunt contact opnemen met VVV Almere voor vragen over je vakantie of citytrip Almere.

Kunstwerk Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Liebeskind bij Almere

Kunstwerk Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Liebeskind bij Almere

Architectuur in Almere

Wist je dat Almere bekend staat om zijn architectuur? In de 40 jaar dat Almere pas bestaat hebben vele wereldberoemde architectenbureaus zoals René van Zuuk, Herman Hertzberger (bekend van het Centraal Beheer hoofkantoorgebouw) en ook Rem Koolhaas. Allemaal drukten zij hun eigentijdse stempel op Almere. Het gebouw “The Wave” volgt de golven van het Weerwater waar het gebouw aan ligt.

Gebouw The Wave in Almere

Gebouw The Wave

Bezoek de Floriade 2022 in Almere

Sinds juli 2021 kan iedereen een kijkje nemen op de Floriade in Almere. Een deel van het terrein en de nu al legendarische kabelbaan zijn t/m 26 september 2021 toegankelijk voor bezoekers met een geldig ticket. Bewoners van Almere krijgen korting op de toegangsprijs Floriade. De leukste trip maak je met een ouderwetse grachten rondvaartboot over het Weerwater direct naar het Floriade terrein.

Maar liefst 2 gidsen nemen de (kleine) groep mee en tonen de Floriade aan de hand van beelden en een rondleiding over het terrein. De leukste tour krijg je met de gids die bij je ticketprijs is inbegrepen. Maar je hoeft niet persé met de gids mee te lopen.

Een enthousiaste gids vertelt over de Floriade geschiedenis.

Een enthousiaste gids vertelt over de Floriade geschiedenis.

Zo loop je langs het Agroforestry perceel, een eeuwenoude vorm van kringlooplandbouw tussen bomen en struiken. De gids vertelt ook over de drijvende wijk Hortus die na Floriade 2022 in het water van het Weerwater zal verrijzen.

Deze gids neemt je mee in het “groen”.

Dé kabelbaan van Floriade 2022

Kun je niet wachten om de kabelbaan te bezoeken? De Doppelmayr/Garaventa group uit Oostenrijk/Zwitserland is verantwoordelijk voor de aanleg en exploitatie van de kabelbaan. Met hun jarenlange ervaring van het bouwen van skiliften op de pistes in de Alpen zijn zij de aangewezen partij voor een indrukwekkende tour van 850 meter over het Floriade terrein én de A6 snelweg. Het hoogste punt van de Floriade kabelbaan is 35 meter!

De Floriade bestaat al sinds 1960 en wordt 1x per 10 jaar gehouden. De officiële naam is Wereldtuinbouw­tentoonstelling Floriade. Floriade is een merknaam van de Nationale Tuinbouwraad (NTR). Het thema van Floriade Almere is “Growing Green Cities”. Groen oplossingen van nationale en internationale bedrijven om onze steden groener en meer leefbaar te maken. Dit op het gebied van groenbeheer, voedsel, gezondheid en energie. Leuk om te weten: De Euromast in Rotterdam werd ter gelegenheid van de 1e Floriade gebouwd. Zo staat op het Floriade Expo 2022 terrein de woontoren Flores. Dit is het hoogste punt van de Floriade en de gevel van het gebouw krijgt een speciale functie als verticale weergave van het arboretum. Na afloop van Floriade 2022 wordt de toren omgebouwd tot een woontoren met 80 appartementen.

Kunstwerk van de Nationale Tuinbouw Raad

Het Kunstwerk van de Nationale Tuinbouw Raad verhuist met elke editie mee.

Heb je Floriade Preview gemist? Van 14 april t/m 9 oktober 2022 is de Floriade geopend en zijn alle 192 kavels gevuld met paviljoenen en meer. Houdt er rekening mee dat Floriade Preview een officieel bouwterrein is. Daarom dragen alle gidsen verplicht een helm. Voor bezoekers is dit niet nodig.

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Almere

Visit Almere

De Diagonaal 199
1315 XM Almere
Nederland
Telefoon: +31365485041


Facebook: facebook.com/visitalmere
Instagram: instagram.com/visitalmere

 

Neem contact op met Visit Almere

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Almere