Unieke eenpersoonsstoeltjeslift zorgt voor ontspannen belevenis op vakantie

Stress van drukte door te reizen met het vliegtuig, de auto of de trein kennen ze hier niet. Nee, als het de idyllische bergomgeving niet is, dan is het de unieke eenpersoonsstoeltjeslift wel die voor ontspanning zorgt. Het Kufsteinerland is een bijzondere vakantieregio in Oostenrijk waar vakantiegangers niet alleen een perfecte verbinding van stad en natuur vinden, maar ook op unieke wijze vervoerd worden. De Kaiserlift brengt passagiers een voor een naar boven, waar een prachtige bergwereld hen staat te wachten.

Alleen onderweg met de eenpersoons Kaiserlift

Men komt het niet snel tegen: een eenpersoonsstoeltjeslift. Het vervoersmiddel is een van de dingen die het Kufsteinerland in Oostenrijk tot een unieke bestemming maken. De lift brengt wandelaars een voor een boven. Geen chaos, drukte, stress of paniek, maar in een eigen lift de berg op. In tijden zoals deze, waar chaos bij het reizen de overhand lijkt te hebben, biedt de Kaiserlift uitkomst. Het is een van de oudste liften van Tirol, die in 2014/2015 nog compleet gerenoveerd is, en brengt bergliefhebbers vanuit het dal naar het bergstation Brentenjoch op zo’n 1250 meter hoogte.

Talloze wandeltochten door het Kufsteinerland in het bereik

Hoewel een rit met de Kaiserlift al voor voldoende indrukken zorgt, staat er bij aankomst bij het bergstation een wereld aan beleving te wachten. Vanaf hier starten er talloze wandeltochten die door niets anders dan pure natuur lopen. Rust, idylle en prachtige uitzichten, dat zijn de kernwoorden van deze omgeving. Vanaf het bergstation van de Kaiserlift trekt men het Kaisergebergte in waar zowel romantische als uitdagende paden liggen. Ook de krachtplaatsen Adlerblick en Freiraum-Raum-Zeit liggen hier dichtbij, twee plekken die erom bekend staan nieuwe energie te geven. En is de wandelaar toe aan wat verfrissing? De verschillende knusse berghutten in het gebied liggen in het bereik. Hier rust men uit midden in het natuurgebied van het Kaisergebergte of geniet men van de imposante, grote grijze rotswanden van de Wilder Kaiser.

Start de dag op bijzondere wijze

Wie helemaal van de sereniteit van het Kufsteinerland wil genieten, dient de wekker vroeg te zetten. Op zes zaterdagen aankomende zomer draait de eerste lift al om 06.00 uur ’s ochtends. Een perfecte manier om vanaf de berg van de zonsopkomst te genieten. Wie nog een stapje verder gaat, kan om 07.00 uur al deelnemen aan een yogales. Bergliefhebbers die willen wandelen, kunnen in alle vroegte te voet door het Kaisergebergtetrekken, al dan niet onder begeleiding van een gids. Er zijn diverse themarondwandelingen waar wandelaars aan kunnen deelnemen. Tijdens deze tochten leert men meer over de flora en fauna van het gebied en worden de mooiste plekjes ontdekt.

 

 

Tickets en prijzen van de eenpersoons Kaiserlift

De Kaiserlift draait dagelijks van 08.30 uur tot 16.30 uur. Een rit naar boven en beneden kost € 19,50 per persoon, een retourticket voor kinderen kost € 9,50 euro. Voor een enkele rit naar de berg of het dal betaalt men als volwassene € 14,- en voor kinderen kost het de helft. Beschikt men over de KufsteinerlandCard, die bij alle overnachtingen gratis inbegrepen is, dan is een retour geheel kosteloos.

 

 

Stad en natuur staan in het Kufsteinerland in harmonie met elkaar

Niet alleen de eenpersoonsstoeltjeslift maakt het Kufsteinerland tot een bijzondere vakantiebestemming, ook de verbinding tussen stad en natuur doet dat. De vesting Kufstein biedt een gezonde dosis historie en cultuur. Maar ook kan er in de stad naar hartenlust gegeten, gefietst of gewinkeld worden. Een gezellige drukte is dus eenvoudig op te zoeken, evenals dat de schitterende en vooral rustige bergomgeving in het bereik is. Er kan gesproken worden over een stad en natuur perfect in harmonie staan met elkaar, een fijne bijkomstigheid voor vakantiegangers die op zoek zijn naar allebei.

 

 

 

 

 

Comments are closed.