Limburg populairste Nederlandse bestemming voor de zomervakantie

De provincie Limburg is de populairste vakantiebestemming voor een zomervakantie in eigen land dit jaar. Dat blijkt uit onderzoek van boekingsplatform BungalowSpecials.

19% boekt naar Limburg

Van de boekingen in eigen land voor de zomervakantie gaat 19% naar Limburg. Ook de provincies Gelderland en Noord-Brabant zijn populair. Gelderland belandt op een tweede plek met 15% en Noord-Brabant sluit de top drie af met 13% van de boekingen.

 

 

De meeste boekingen in Limburg gaan naar de stad Weert, namelijk 4%. Naast Weert is ook Slagharen in Overijssel een populaire zomerbestemming met een kleine 4% van de boekingen.

 

 

6-persoons bungalows boeken

Ook naar het type accommodatie is gekeken. Tijdens de zomervakantie zijn bungalows voor zes personen het populairst. Uit de data van het boekingsplatform blijkt namelijk dat 34% een 6-persoons bungalow boekt. Daarna volgen de 4-persoons bungalows met 28% en de 8-persoons bungalows met 18%.

 

 

 

 

 

Comments are closed.