Rood werd groen tussen Nairobi & Amsterdam

Kenya Airways (KQ) heeft samen met 16 andere luchtvaartmaatschappijen deelgenomen aan The Sustainable Flight Challenge (TSFC), gepresenteerd door SkyTeam tussen 1 en 14 mei 2022. Voor deze challenge voerde KQ op 14 mei een langeafstandsvlucht uit van Nairobi naar Amsterdam.

TSFC is een wedstrijd die is ontworpen om de luchtvaartindustrie uit te dagen door innovatie en verandering te stimuleren en te versnellen en een aantal spelers uit de luchtvaartindustrie samen te brengen door middel van vriendschappelijke concurrentie, geïnspireerd door de geweldige luchtvaartraces van Melbourne naar Londen van 1934, die veel veranderingen in het internationale reizen teweegbrachten.

De deelnemende luchtvaartmaatschappijen worden in 14 categorieën beoordeeld door een panel van internationale en diverse juryleden uit de duurzaamheids- en luchtvaartsector over hoe ze vluchten het beste op een duurzamere manier kunnen uitvoeren.

Het vliegtuig

Kenya Airways gebruikte het Boeing 787 Dreamliner-vliegtuig voor The Sustainable Flight Challenge. Dit uiterst efficiënte vliegtuig, dat is uitgerust met geavanceerde technologieën, biedt een lager brandstofverbruik tot 20 procent in vergelijking met andere langeafstandsvliegtuigen.

 

 

Koolstof compensatie

Passagiers op deze vlucht hadden de mogelijkheid om rechtstreeks deel te nemen aan het compenseren van de CO2-uitstoot van hun vlucht naar Amsterdam via de vrijwillige tool voor koolstofcompensatie. Het ingezamelde bedrag zal worden gebruikt om projecten voor milieuduurzaamheidsinitiatieven te ondersteunen die door IATA zijn gekwalificeerd als geloofwaardig genoeg om bij te dragen aan een positieve impact op duurzaamheid.

Licht reizen om gewicht te verminderen

Duurzaamheid is een langetermijnplan dat deel uitmaakt van gedragsverandering voor de luchtvaartmaatschappij en onze gasten. We hebben onze passagiers op deze vlucht aangemoedigd om licht te reizen.

 

 

Duurzame Horeca

We hebben nauw samengewerkt met onze cateringpartner om een ​​speciaal biologisch menu te ontwikkelen met lokale producten voor al onze gasten aan boord.

Geoptimaliseerde bewerkingen

Kenya Airways heeft verschillende brandstofefficiëntie-initiatieven genomen om de CO2-uitstoot in onze operaties te verminderen, waaronder vluchtafhandeling, vluchtoperaties, onderhoud en engineering.

Kenya Airways

Kenya Airways

 

 

 

 

 

Comments are closed.