KLM biedt 16 nieuwe Indiase bestemmingen door overeenkomst met Indigo

KLM en Indigo, de grootste luchtvaartmaatschappij van India, hebben een codeshare-overeenkomst getekend. Hierdoor kunnen klanten bij KLM tickets boeken naar 16 nieuwe bestemmingen in India. Klanten van Indigo kunnen op hun beurt via Indigo tickets kopen naar bestemmingen uit het KLM-netwerk in Europa en de Verenigde Staten.

Direct te boeken

Klanten kunnen tickets onder deze nieuwe samenwerking tussen KLM en Indigo per direct boeken. Door de nieuwe samenwerking breidt KLM flink uit in India. KLM vliegt momenteel dagelijks naar Delhi, vijf keer per week naar Mumbai en vanaf 23 mei ook drie keer per week naar Bangalore. Dankzij de nieuwe samenwerking kunnen klanten op die vluchten vervolgens in India naadloos overstappen op het uitgebreide binnenlandse netwerk van Indigo. De samenwerking biedt met steden als Hyderabad, Jaipur, Goa en Chennai toegang tot zowel belangrijke zakencentra in India als populaire vakantiebestemmingen.

 

 

Pieter Elbers, president-directeur en CEO KLM: “We zijn erg blij dat we deze nieuwe overeenkomst met Indigo hebben kunnen sluiten. Nu de wereld weer opent kunnen we onze klanten samen met Indigo meer zakelijke en vakantiebestemmingen aanbieden op de grote en belangrijke Indiase markt. Dankzij deze partnernetwerken verbinden we de wereld verder. De overeenkomst is een belangrijke stap voor beide luchtvaartmaatschappijen op de weg naar verder herstel. In Indigo hebben we een succesvolle partner gevonden die beschikt over een moderne vloot en net als KLM veel prijzen heeft gewonnen op het gebied van klanttevredenheid.”

 

 

Goede verbindingen met India zijn van groot belang voor KLM. India is niet alleen een van de snelst groeiende economieën ter wereld, maar bovendien een van belangrijkste handelspartners van de EU en al jaren een belangrijke handelspartner voor Nederland. De uitbreiding van het aantal KLM-bestemmingen naar India biedt veel nieuwe kansen en verbindingen voor klanten die zakendoen met India of hun bedrijf daar gevestigd hebben. Daarnaast is het door de aanpassingen in reisrestricties steeds vaker mogelijk om vakantiebestemmingen buiten Europa te bezoeken. Voor passagiers biedt de overeenkomst met Indigo veel kansen om de veelzijdige natuur en cultuur van India te ontdekken. Met doorverbindingen met de VS, biedt KLM bovendien meer vluchten voor grote groepen inwoners van Indiase afkomst in de VS en andersom.

KLM vliegt komend seizoen rechtstreeks op de volgende bestemmingen in India:

Delhi: dagelijksMumbai: dagelijks (vanaf 23 mei)Bangalore: drie keer per week (vanaf 23 mei), vier keer per week (vanaf 21 juni)

Voorbereid op reis

KLM begrijpt dat het plannen van een reis in sommige gevallen nog veel voorbereiding vraagt van klanten. Het is van groot belang om tijdens het plannen van een reis de meest actuele vereisten per land voor handen te hebben. Met de interactieve ‘Waar kan ik naartoe vliegen?’ toont KLM de huidige reisvereisten voor alle landen waar KLM naartoe vliegt. Zo kunnen klanten in één oogopslag hun volgende bestemming kiezen.

Met de service Ready to Fly kunnen passagiers op hun beurt tijd besparen door hun COVID-19-gerelateerde inreisdocumenten vanuit huis of vanuit hun verblijfslocatie te laten controleren. Klanten kunnen bijvoorbeeld negatieve PCR-tests, gezondheidsverklaringen en vaccinatiebewijzen voorafgaand aan hun reis snel en gemakkelijk laten valideren. Dat bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor gemoedsrust als zij eenmaal aan de reis beginnen omdat ze zeker weten dat ze alle benodigde COVID-19-gerelateerde documenten hebben. Ready to Fly is ook beschikbaar voor reizen naar India.

 

 

 

 

 

Comments are closed.