Bezoek 14 & 15 mei de Vakantiebeurs Bijzondere Reizen

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei vindt een extra zomereditie plaats van de Vakantiebeurs Bijzondere Reizen. Deze jaarlijkse beurs is alweer de 10e editie van deze geliefde beurs.

Lviv

2 jaar wachten

2 jaar hebben mensen moeten om weer te kunnen ruiken aan streken die niet heel gemakkelijk waren zoals Africa en Azië. Centraal staan op deze beurs-edite Afrika en Azie met landen die net weer volledig toegankelijk zijn. Ook Europa heeft veel onbekende streken. ‘Bijzonder’ betekent geen massatoerisme of pakketreizen. Op de beurs dus geen citytrips, campings en pakketreizen naar resorts in Spanje en Turkije of luchtvaaartmaatschappijen. De beurs heeft een schat aan informatie over nieuwe bestemmingen,wandelsafris en locaties van extreem luxe hotels tot ‘Tiny houses in de jungle’.

 

 

Oekraïne wordt niet vergeten

Op de beurs worden presentaties gegeven in de 7 zalen op de eerste verdieping. De beurs geeft 2 extra presentaties over Oekraïne. Momenteel is reizen in dit land geen aanrader en gevaarlijk, maar we willen dit land niet vergeten op een beurs die gewijd is aan onbekende streken en gebieden. Oekraiene was altijd al onbekend en lag volledig buiten het perspectief van de gemiddelde vakantieganger. Vakantie betekent op de beurs ‘bijzondere reizen ‘ ook niet ‘pure relaxation’. Culturen worden gerespecteerd in hun anderszijn en dat is ook de kern van “bijzonder” reizen.

 

 

Bezoekers kunnen op de beurs intekenen op een korte reis naar Kiev, Odessa en Lemberg, drie West-Oekraïense steden waarvan de kans redelijk groot is dat deze steden in de herfst of volgend jaar weer toegankelijk zijn. De reis waarop ingetekend kan worden zal staan onder leiding van een Oekraiene deskundige. De reis draagt geen datum van start of einde want dat weet niemand nog. De reis heeft ook nog geen prijs. De symbolische kracht om nu te overwegen na de oorlog Oekraïne te bezoeken is voldoende motivatie. Veiligheid staat voorop, maar we willen ook een teken maken naar dit land dat we het niet vergeten hebben en dat het in de toekomst op groot interesse kan rekenen van geëngageerde reizigers. Bestel hier je gratis kaarten.

 

 

 

 

 

Comments are closed.