Lees het nieuw toeristische magazine ‘Zuid-Limburg Lonkt…’

Met trots presenteert Visit Zuid-Limburg het nieuwe toeristische magazine ‘Zuid-Limburg lonkt’. Dit nieuwe magazine, met een oplage van 110.000 stuks, neemt gasten en inwoners mee naar de 15 grote verhalen van Zuid-Limburg. De verhalenvertellers zijn bevlogen bekende én minder bekende locals, waaronder Twan Huys, André Rieu, Marcia Luyten en Jack Vinders. Ook staat het magazine boordevol met tips, routes, evenementen en meer om op ontdekkingstocht mee door de regio te gaan. Helemaal in overeenstemming met de visie ‘Bestemming Zuid-Limburg 2030’ en daarmee in opdracht van alle Zuid-Limburgse gemeenten.

Limburgse locals aan het woord

In het magazine ‘Zuid-Limburg lonkt’ treden vijftien Limburgers naar voren als ambassadeurs van Zuid-Limburg. Deze markante inwoners vertellen waarom zij geen genoeg kunnen krijgen van de regio en wat hen er zo fascineert. Ieder op basis van zijn of haar eigen passie en deskundigheid.

 

 

Zo vertelt André Rieu vol liefde over ‘zijn’ Zuid-Limburg met haar Bourgondische cultuur en Camille Oostwegel sr. waarom hij Zuid-Limburg ziet als bron van Europa. Edmond Staal van Het Limburgs Landschap en journalist Twan Huys praten met passie over de heuvels en dalen in het landschap. Pieter Caljé zoomt in op het Krijtland dat in zijn ogen het hart van de Zuid-Limburgse identiteit raakt. Leer meer over de vakwerkhuizen in het verhaal van Leon Einöther van Nonke Buusjke (Schinveld). Ook de bijzondere historie van Zuid-Limburg komt aan bod in de verhalen: Joep Orbons vertelt over de prehistorie met de vuursteen en bandkeramiekers en Karen Jeneson typeert met enthousiasme het Romeinse verleden. Marcia Luyten en Jack Vinders laten zien welke impact het mijnverleden had op de regio. En het Oorlogsverleden komt aan bod via Sebastiaan Vonk die zich al jaren in dit thema verdiept. Patricia en Erwin Lennarts vertellen waarom Zuid-Limburg de perfecte omgeving is voor een pelgrimage en bezinning. Natuurlijk mogen de verhalen over de bijzondere wijnen en andere producten van eigen bodem niet ontbreken in het magazine. Maurice Warnier (Vinteur) en Frank van Eerd (Bisschopsmolen) informeren de lezer hier gepassioneerd over. Koen Savelkoul geeft zijn visie op de Limburgse architectuur en het nieuw elan. Het laatste woord is aan Paul Cabo, de Kerstman van Kerststad Valkenburg die niet kan wachten totdat het weer kerst in Zuid-Limburg is.

 

 

Naast de interviews in het magazine zijn er ook korte video’s gemaakt met deze locals. Op deze manier kunnen gasten en inwoners ook via de website van de VVV, social mediakanalen en nieuwsbrieven van Visit Zuid-Limburg deze locals ‘ontmoeten’.

Boordevol tips

Buiten de verhalen van de locals staat het magazine boordevol tips om Zuid-Limburg zelf te gaan ontdekken. Denk aan bijzondere – bekende en onbekende – plekken waar de verhalen en routes te beleven zijn naast een evenementenoverzicht. Verder komen vele interessante weetjes aan bod. Meer dan genoeg om als gast én inwoner mee op pad te gaan in Zuid-Limburg.

Vraag het magazine aan

Het magazine is gratis te verkrijgen bij de Visit Zuid-Limburg Shops en het Maastricht Visitor Center, of te bestellen via de webshop van Visit Zuid-Limburg. Ook via de website en social media kanalen van Visit Zuid-Limburg en Maastricht Marketing komen het magazine en de verhalen regelmatig aan bod.

Download de online versie van het "Zuid-Limburg Lonkt" magazine

Ontvang de link naar het magazine Zuid-Limburg Lonkt gratis in je mailbox.

  • Vul je e-mailadres in om het het online magazine gratis aan te vragen

 

 

 

 

 

Comments are closed.