Nederlanders gaan weer naar het buitenland tijdens het paasweekend

Data van Booking.com laten zien dat stedentrips in het binnen- en buitenland tijdens het paasweekend dit jaar zeer populair zijn.

Prachtige weersvoorspellingen

Met prachtige weersvoorspellingen in binnen- en buitenland hebben we een heerlijk paasweekend in het vooruitzicht. Nu alles zowel in Nederland als daarbuiten weer open is, biedt het lange weekend weer mogelijkheden voor de populaire stedentrip. Uit onderzoek van Booking.com blijkt dat voor 61%* van de Nederlandse reizigers, reizen de motivatie is om hun humeur te verbeteren. Een stedentrip is de ultieme manier om je goed te voelen. Nederlanders boeken dan ook een lekker weekend weg in het buitenland, waar zij vorig jaar bijna uitsluitend naar een weekendje weg in eigen land op zoek waren.

 

 

Niet alleen Nederlanders weten het buitenland weer te vinden, de buitenlandse toeristen komen ook weer onze kant op. Data van Booking.com laten zien dat Nederland vooral populair is onder Duitse toeristen. Nederlanders zelf volgen op de tweede plaats met een weekendje weg in eigen land, gevolgd door toeristen uit Engeland, Frankrijk en België.

Parijs

 

 

Nederlanders staan weer te popelen om steden in het buitenland te ontdekken

Waar vorig jaar vooral kustbestemmingen zoals Noordwijk aan Zee, Zandvoort, Scheveningen en Texel in trek waren, ziet Booking.com nu dat buitenlandse steden weer in trek zijn onder Nederlandse Booking.com-reizigers. Zo blijkt dat steden als Parijs, Antwerpen en Londen bovenaan het lijstje staan van populaire bestemmingen tijdens pasen, al blijven de lokale pareltjes Amsterdam en Maastricht ook populair. De volledige top 10 bevat:

 

 

 

 

 

Comments are closed.