De fiets-vaarvakanties van Boat Bike Tours worden weer volop geboekt

Nu overal in Europa de corona-maatregelen worden versoepeld of afgeschaft, krijgen consumenten weer zin en vertrouwen om hun vakantie te boeken. Bij Boat Bike Tours merken wij dat ook: iedere week komen er meer boekingen en de tours voor april en mei zijn al goed geboekt. Klantenbinding en een persoonlijke band met de gasten zijn de drijvende kracht achter dit succes.

Gasten kommen terug

Een deel van de gasten heeft vorig jaar, of het jaar daarvoor, geboekt, maar kon of wilde toen niet gaan. Daarnaast zijn er veel nieuwe boekers, die het vertrouwen hebben dat ze weer zorgeloos op vakantie kunnen. Hierdoor zijn veel reizen nu al volgeboekt en gaat Boat Bike Tours versneld de reizen voor 2023 klaarzetten. Gasten die voor dit jaar niet meer hun favoriete reis kunnen boeken, hebben dan de mogelijkheid om die alvast voor 2023 vast te leggen.

In contact blijven met gasten

Het is een van de manieren waarop het team van Boat Bike Tours voortdurend meedenkt met haar gasten. Dat hebben we ook in de corona-tijd gedaan. Door video’s te delen, prijsvragen te bedenken, nieuwsbrieven en zelfs verjaardagskaarten te versturen, bleven wij voortdurend in contact met onze klanten. Deze wederzijdse interesse en loyaliteit betaalt zich nu uit in een flinke stroom aan boekingen.

 

 

Sowieso is het percentage terugkerende gasten hoog: zo’n 35% van de boekers komt later terug voor een andere reis. ‘Mensen die een vakantie bij ons hebben geboekt, vinden het zó leuk dat ze blijven terugkomen’, vertelt eigenaar Laurens Winkel. ‘Er zijn niet zoveel aanbieders van fiets-vaarvakanties en onze doelgroep vindt deze combinatie heerlijk: overdag zijn ze lekker buiten, in beweging en in de natuur, en als ze uit gefietst zijn, kunnen ze genieten van het gemak en comfort van een meevarend hotel.’

Zelfde schip, zelfde crew, andere tour

Alle schepen van Boat Bike Tours zijn comfortabel ingericht. Maar de premium-schepen hebben nog wat extra luxe aan boord. Deze doen het goed bij mensen die anders een vier- of vijfsterrenhotel zouden boeken. De kleinere boutique-schepen zijn perfect voor gasten die houden van kleinschaligheid.

 

 

‘We merken dat veel gasten van onze premium- en boutique-schepen bij een volgende boeking graag weer op hetzelfde schip willen, met dezelfde crew. Vanaf 2023 gaan daarom steeds meer van deze schepen op verschillende routes varen: zo kunnen gasten jarenlang een andere tour varen, op hetzelfde schip en met dezelfde vertrouwde crew. De persoonlijke band die we met onze gasten hebben, geven we zo een nog mooiere invulling’, aldus Winkel.

Vanaf juni is er nog wat capaciteit

Wie dit jaar nog de beleving van een fiets-vaarvakantie wil meemaken, moet er dus wel snel bij zijn: de internationale doelgroep van Boat Bike Tours weet ondertussen zijn weg naar de schepen weer prima te vinden, en alleen vanaf juni is er op een aantal tours nog wat ruimte. www.boatbiketours.nl

 

 

 

 

 

Comments are closed.