President van India geeft naam aan nieuwe tulp

In Keukenhof vond maandag een officiële naamgevingsceremonie plaats. H.E. mr. Ram Nath Kovind, president van India, gaf op maandag 4 april, samen met zijn vrouw Savita Kovind, de tulp de naam ‘Maitri’. Ook Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra was bij de naamgevingsceremonie aanwezig.

Officieel staatsbezoek

President Kovind, aanwezig in Nederland voor een officieel staatsbezoek, vindt het een genoegen om in Nederland te zijn. “Ik leg dit staatsbezoek af ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen onze twee landen. Vandaag zal er een nieuwe bloem bloeien voor de relaties tussen India en Nederland. We noemen de tulp ‘Maitri’, wat in het Sanskriet vriendschap betekent. Het zal ons inspireren om te werken aan het versterken van vriendschapsrelaties en banden tussen mensen uit India en Nederland”.

 

 

De prachtige gele tulp is beschikbaar gesteld door de firma Jan de Wit en Zonen BV uit Bovenkarspel.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.