Lisse

Het dorp Lisse in Zuid Holland staat vooral bekend als het centrum van de ‘bloembollenstreek’. Met het ontstaan van de bloembollencultuur werden er meer duinen rondom Lisse afgegraven en werd het dorp alsmaar belangrijker. Naast de tientallen rijksmonumenten in deze plaats, kent het ook de mooiste lentetuin: Keukenhof.

Tulpen in Keukenhof

Tulpen

Keukenhof

Het mooiste lentepark ter wereld! Keukenhof is dé plek om in de lente te genieten van miljoenen bloeiende tulpen, narcissen, hyacinten en andere bolbloemen. Een dag vol beleving die u niet snel zult vergeten. Het mooiste lentepark ter wereld biedt een unieke geur- en kleurbeleving, meer dan 20 spectaculaire bloemenshows, verrassende inspiratietuinen en vele bruisende evenementen.Keukenhof is het leukste en fleurigste dagje uit voor jong en oud. Een bezoek aan Keukenhof is onvergetelijk. Mis het niet!

Met je rolstoel naar de Keukenhof

Heb je een beperking of ga je de Keukenhof bezoeken samen met iemand die een beperking heeft? De Keukenhof is voor personen in een rolstoel of scootmobiel goed toegankelijk en er zijn veel aangepaste toiletten te vinden tussen de bloemenvelden. Heb je geen eigen rolstoel of vind je het lastig om deze mee te nemen? Bij de Keukenhof huur je gratis een rolstoel voor mensen met een beperking. Let op: het wordt aangeraden om je rolstoel voor aankomst te reserveren. Anders loop je het risico dat er geen rolstoel beschikbaar is. Je reserveert je rolstoel uiterlijk 17:00 uur voor de dag van aankomst. Reserveer nu je rolstoel. Zorg ook dat je €20 bij je hebt voor de borg van de rolstoel. Deze €20 krijg je weer terug op het moment dat je de rolstoel weer inlevert na je bezoek.

Wat is het thema van de Keukenhof dit jaar?

Elk jaar heeft Keukenhof een thema. Bekijk de thema’s van het afgelopen jaar en lees welk thema dit jaar actueel is.

Thema 2015: Van Gogh

2015 is het Van Gogh-jaar in Keukenhof. Van Gogh vormt inspiratie voor de bloemenshows, de nieuwe Selfie-tuin en een spectaculair zelfportret van Van Gogh in tienduizenden tulpen.

Tulpen in Keukenhof

De tulpen in keukenhof

Thema 2018: Romantiek in Bloemen

In 2018 is Romantiek in Bloemen het thema Keukenhof. Bloemen zijn altijd onlosmakelijk verbonden geweest met de liefde en romantiek. Ervaar de romantische lentesfeer in Keukenhof. Bezoek Kasteel Keukenhof waar sinds 1950 een miljoen tulpen bloeien. Wist je dat het historische park in de Romantiek is ontworpen als siertuin voor het kasteel? Voor het tulpenmozaïek zijn 50.000 bollen geplant.

Thema 2019 ‘FlowerPower’

In 2019 was het Keukenhof thema Flowerpower.

Thema 2020: ‘World of colours’

Het Keukenhof thema voor 2020 was ‘World of colours’. Helaas is Keukenhof niet open gegaan vanwege het coronovirus en de daaraan gekoppelde verplichte sluiting door de overheid.

Thema 2022 ‘Flower Classics’

In 2022 was het Keukenhof thema Flower Classics.

Thema 2023 ‘Geen Thema’

In 2023 is er geen specifiek thema en is Keukenhof gewoon “Het mooiste lentepark ter wereld!”.

Portret Van Gogh in Keukenhof

Portret Van Gogh

Bloembollen planten in Van Gogh portret

Bloembollen planten in Van Gogh portret

Tulpen in Keukenhof

Tulpen in Keukenhof

Er wordt hard getuinierd in Keukenhof

Er wordt hard getuinierd in Keukenhof

Beleef de kleuren van Keukenhof

Beleef de kleuren van Keukenhof

De rivier in Keukenhof

De rivier in Keukenhof

Kinderen vermaken zich in Keukenhof

Kinderen vermaken zich in Keukenhof

Bloesembomen in Keukenhof

Bloesembomen in Keukenhof

De mooiste lentetuin van Nederland Keukenhof

De mooiste lentetuin van Nederland

 

Dit zijn de leukste hotspots van Nederland

Download nu handige tips over Nederland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

VVV Lisse

VVV Lisse

Grachtweg 53
2161 HM Lisse
Nederland
Telefoon: +31 252 414 262

twitter
Facebook: www.facebook.com/KleurrijkLisse

Neem contact op met VVV Lisse

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met deze VVV. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Je vraag mag in het Nederlands gesteld worden.

Kaart van Lisse