Toch weer Nederlandse Paasbloemen op Sint Pietersplein

Anders dan eerder werd bericht verzorgt de Nederlandse sierteelt met Pasen toch weer de traditionele bloemversiering op het Sint Pietersplein in Rome. Als Paus Franciscus zijn Paaszegen uitspreekt doet hij dat te midden van een uitbundig bloemendecor. Aanvankelijk leek het financieel niet meer mogelijk om deze versiering aan te bieden. Dankzij een nieuwe samenwerking kan het nu toch. Op dinsdag 12 april ontvangen de vrachtwagens van het bloementransport richting Rome de zegen van de Rotterdamse bisschop Hans van den Hende.

Vaste arrangeur

Enige tijd geleden moest de vaste arrangeur van het bloemenproject constateren, dat een vervolg er niet meer in zat. Na intensief overleg met diverse betrokken partijen en deelnemers bleken er toch nog mogelijkheden te zijn. De Nederlandse Kerkprovincie, hierin vertegenwoordigd door het Bisdom Rotterdam en de Kerk van de Friezen in Rome, wilde zich er graag voor inzetten.

 

Lees ook dit artikel: Een prachtige lente in Rome

 

En zo ook de vaste vervoerder, Van der Slot Transport uit Noordwijkerhout. Veel bloemenkwekers, die al jarenlang steeds bloemen beschikbaar stelden, doen dat nu weer. En in de persoon van de bloemenarrangeur Piet van der Burg uit Berkel Rodenrijs is een nieuwe artistiek leider voor de bloemendecoratie gevonden, die zich geheel belangeloos aan dit project verbonden heeft.

 

 

De plannen die aan het Vaticaan zijn voorgelegd, zijn inmiddels goedgekeurd. En zo is Pasen dit jaar, wellicht meer dan in voorgaande jaren, opnieuw het feest van een nieuw begin, een nieuwe lente, nieuwe hoop, nieuw leven – om met de woorden van Antoine Bodar, Rector van de Kerk van de Friezen in Rome, te spreken.

 

 

 

 

 

Comments are closed.