Tsjechische chardonnay is bekroond tot de beste ter wereld

Een chardonnay van de Tsjechische wijnmakerij Josef Valihrach is uitgeroepen tot ‘s werelds beste op de prestigieuze Chardonnay du Monde-competitie in Frankrijk.

Niet alleen bier

Tsjechië staat al lang bekend om zijn bier, maar de lokale wijngaarden krijgen de laatste jaren steeds meer erkenning. Op het prestigieuze festival Chardonnay du Monde in Frankrijk, dat plaatsvond in maart, won een Tsjechische chardonnay de eer van de beste ter wereld. De chardonnay uit de regio Zuid-Moravië is van de wijnmakerij Josef Valihrach. Het familiebedrijf bestaat sinds 1980 en bevindt zich in Krumvíř waar het 20 hectare aan wijngaarden heeft.

 

 

De wedstrijd Chardonnay du Monde werd voor de 29e keer gehouden en heeft een strikt wedstrijdprotocol voor deelnemers en juryleden. Er streden in totaal 546 wijnen uit 32 landen om de onderscheiding. Vijf wijnen uit Tsjechië kregen medailles, 3 wijnmakerijen wonnen zilver en 2 wonnen goud. Alle winnende Tsjechische wijnen zijn afkomstig van wijngaarden uit de Zuid-Moravische regio. Zuid-Moravië is goed voor 96 procent van de Tsjechische wijnproductie en in de afgelopen 25 jaar heeft de Tsjechische wijnindustrie aanzienlijke verbeteringen gezien in de wijnbereidingstechnologie en het wijngaardbeheer.

 

 

Niet alleen de witte wijnen uit Tsjechië worden steeds vaker geprezen om hun kwaliteit. In 2020 won een Moravische merlot de hoofdprijs en vorig jaar werd een Pinot Noir van Znovín Znojmo uitgeroepen tot ‘s werelds beste op de Mondial des Pinots in Zwitserland.

 

Dit zijn de hotspots van Tsjechië

Ontvang nu handige tips over Tsjechië. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

De winnende chardonnay uit 2016 van Josef Valihrach is helaas niet meer online beschikbaar. Er zijn echter veel andere wijnen van Josef Valihrach online te koop vanaf 15 euro. In de wijnwinkel van Josef Valihrach in Kašnice vind je het complete assortiment van het wijnhuis. Ook leveren ze aan hotels, restaurants en wijnbars in Tsjechië.

Meer informatie: www.visitczechrepublic.com/nl

 

 

 

 

 

Comments are closed.