Een prachtige lente in Rome

Het voorjaar is bij uitstek de beste periode om een bezoek te brengen aan De Eeuwige Stad. Met het warme lentezonnetje en de vele tuinen en parken die in bloei staan is Rome werkelijk op haar mooist. Ben je op zoek naar leuke en unieke bezienswaardigheden in Rome, lees dan vooral deze tips van Romée!

Rozen in Roseto Comunale

Rozen in Roseto Comunale

Het Roseto Comunale

Verscholen in de achtertuin van het Palatijn ligt de prachtige Roseto Comunale, een rozentuin met ruim 1.200 verschillende soorten rozen. Tot en met half juni kun je hier dagelijks de prachtige rozen bewonderen. Op 21 april, ter gelegenheid van de verjaardag van de stad Rome, gingen de deuren van de gemeentelijke rozentuin weer open. Tot en met 19 juni, met uitzondering van 21 mei, kun je de tuin dagelijks gratis bezoeken. Op 21 mei wordt het jaarlijkse Premio Roma gehouden, een internationale wedstrijd waarbij de mooiste roos van de hoofdstad wordt gekozen. De Roseto Comunale ligt aan de Via di Valle Murcia, vlakbij de metrohalte Circo Massimo op de metro B-lijn.

Roeien in Villa Borghese

Achter de Pincio ligt de Villa Borghese, het grootste park in het centrum van Rome. Met torenhoge pijnbomen en schilderachtige promenades is het park een prachtige plek om tot rust te komen. In het park ligt een romantische roeivijver waar je samen met je geliefde een bootje kunt huren en om de mooie Griekse tempel kunt varen. Trek gekregen na het roeien? Wandel dan een klein stukje verder naar Galleria Nazionale d’Arte Moderna. Op het terras van Caffè dele Arti (via Gramsci 73) geniet je in de buitenlucht van een heerlijke lunch of aperitivo.

Het mooiste uitkijkpunt van Rome

Misschien niet de bekendste, maar persoonlijk wel het mooiste uitkijkpunt van Rome. Alleen vanaf hier kun je namelijk alle zeven heuvels van Rome zien. De top van Monte Mario is met zijn 139 meter de hoogste van Rome en leent zich als populaire verzamelplek voor verliefde stelletjes. Loop vanaf hier naar het romantische uitzichtpunt van het Parco di Villa Mellin, bovenop de Monte Mario. Romantiek gegarandeerd!

Uitzicht over h et Forum Romanum ©RomeevanKlaveren

Uitzicht over het Forum Romanum ©RomeevanKlaveren

Wandelen door het oude Rome

Deze wandeling begint op de plek waar lang geleden de stad Rome is ontstaan, op de kleinste maar belangrijkste heuvel van de stad: het Capitool. Op het door Michelangelo ontworpen Piazza di Campidoglio kijk je je ogen uit. Vervolgens nemen we de trap naar beneden en maken we ons op voor de volgende klim: naar het dak van Il Vittoriano. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en het Forum Romanum, ooit het middelpunt van de Romeinse tijd. Alles wat belangrijk was gebeurde op dit plein: handel, politiek overleg en geloof.

 

 

Na een wandeling over het forum komt het Colosseum, het eeuwenoude amfitheater die door keizer Vespasianus werd gebouwd. Het Colosseum wordt ook wel gezien als hét symbool voor Rome. Wandel daarna via de Boog van Constantijn naar de Palatijn, met onder andere de restanten van het huis van Augustus. De Palatijn is een van de zeven heuvels waar Rome op gebouwd is. Aan de voet van de Palatijn ligt het Circus Maximus, waar in de keizertijd vaak strijdwagenraces plaatsvonden.

 

ZIE OOK: Vijf keer een middagje Rome

 

Een van de laatste plekken is de Thermen van Caracalla, misschien wel een van de meest bijzondere ruinen van het oude Rome. Vroeger genoten de Romeinen hier van de thermale baden. sauna’s en massages. Nu worden er zomers vaak opera’s opgevoerd.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.