Ga op stedentrip naar het maritieme Southampton in Engeland

Reizen naar het Verenigd Koninkrijk is weer mogelijk en dat betekent dat weer talloze steden te ontdekken zijn. Een van de onontdekte parels van dit land is de kustplaats Southampton, bekend van de Pilgrims die vanuit hier naar Amerika vertrokken. Met een rijke historie en een prachtige omgeving vol natuur zal deze stad je positief verrassen. Southampton is gemakkelijk te bereiken via de directe vliegverbinding tussen Schiphol en Southampton Airport die wordt uitgevoerd door KLM.

Zuid Engeland

Southampton ligt aan de kust in het zuiden van Engeland. Het zal je dan ook niet verbazen dat de maritieme geschiedenis van de stad al ver teruggaat. Zo is dit de stad waar de Pilgrims in 1620 aan boord van het schip de Mayflower naar Amerika vertrokken op zoek naar religieuze vrijheid. Maar het is ook de stad waar de Titanic in 1912 vertrok uit de haven. Southampton herbergt veel bijzondere verhalen, dus vlieg dit najaar nog naar Southampton Airport om je onder te dompelen in de maritieme sfeer.

 

 

De aantrekkingskracht van de stad

Southampton is veel meer dan alleen de cruisehoofdstad van Noord-Europa. De aantrekkingskracht ligt onder andere in de vele winkelmogelijkheden, de uitstekende kunst- en erfgoed-attracties en natuurlijk de charme van een locatie aan het water. Vanuit Southampton kan je ook de prachtige natuur in de omgeving ontdekken. Op een half uur rijden van Southampton ligt bijvoorbeeld het stadje Portsmouth.

 

 

Met een ligging op een eiland heeft het daarom ook de bijnaam “Island City”. Maar ook de rest van het graafschap Hampshire is meer dan een bezoek waard: er zijn maar liefst twee nationale parken – South Downs National Park en New Forest National Park – om te genieten van de rust en de ruimte van dit stuk Engeland.

Reizen naar Southampton

Er zijn verschillende manieren om in Southampton te komen. De snelste en makkelijkste manier is met het vliegtuig vanaf Schiphol. Je vliegt dan in 1 uur en 10 minuten rechtstreeks en comfortabel met KLM naar Southampton Airport (SOU). Vanaf het vliegveld ben je binnen een half uur in het stadscentrum met het openbaar vervoer. KLM vliegt dit voorjaar dagelijks naar Southampton. Meer weten over wat er te zien en te doen is in Southampton en omgeving?

 

De leukste hotspots in een gratis reisgids

Download hem hier, alleen vandaag gratis te downloaden.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.