Verken de Britse steden op twee wielen

Reizen op de fiets is een leuke, snelle en milieuvriendelijke manier om de grote steden van Groot-Brittannië te ontdekken, van het verkennen van iconische monumenten tot culturele juweeltjes. Of toekomstige bezoekers nu dromen van een fietstocht door Royal London, op een tandem door de dokken van Bristol rijden of door de sfeervolle straten van Edinburgh rollen, er liggen kilometers avonturen in het verschiet.

Fiets langs iconen in Londen

Als het om begeleide fietstochten door Londen gaat, hebben bezoekers keuze te over. Naast een Discover London Tour met klassieke Raleigh fietsen, biedt Red Bike Tours ook een privé tour optie, compleet met een persoonlijke gids voor de hele reis. Fat Tire Tours biedt gespecialiseerde routes rond Royal London, terwijl bezoekers die een andere kant van de hoofdstad willen ontdekken een Alternative London Fietstour door het bruisende East End kunnen nemen.

Voor een onafhankelijk avontuur op twee wielen kunnen bezoekers uitkijken naar een van de 11.500 Santander fietsen die op meer dan 750 locaties in heel Londen gestationeerd zijn. Een van de spannendste routes om te verkennen is het Theems Pad, waaronder het zes mijl lange traject van Battersea Park naar Tower Bridge. Dit grotendeels verkeersvrije pad stelt fietsers in staat belangrijke bezienswaardigheden als de Tower of London, de Houses of Parliament en St. Paul’s Cathedral in je op te nemen.

 

 

Droomplek om te verblijven: Gezondheidsbewuste fietsfans kunnen hun milieuvriendelijke reis opwaarderen met een verblijf in het stijlvolle Inhabit hotel, dat een reeks dagelijkse activiteiten aanbiedt, waaronder meditatie, Pilates en begeleide natuurwandelingen.

Ontdek tradities aan zee in Brighton

Rijd 55 mijl zuidwaarts naar het kustplaatsje Brighton, waar bezoekers overdag de bezienswaardigheden kunnen bekijken op een Brighton Grand Bike Tour van de Jolly Explorer, of kunnen genieten van een sfeervolle schemerervaring. Wie een spontaner avontuur wil, kan een cruiser fiets in Californische stijl huren bij Brighton Beach Bikes, of van plan zijn de straten te verkennen op een BTN Bike, het fietsdeelsysteem van de stad.

Reuzenrad in Brighton


Een tocht om naar uit te kijken is een stuk van 10 mijl van het National Cycle Network, dat het nabijgelegen dorp Rottingdean met Shoreham Port verbindt. Deze route, die de kustlijn omarmt, biedt een prachtig uitzicht op de klippen en passeert de levendige jachthaven van Brighton, de iconische West Pier en tal van traditionele strandhutjes. Voor een ervaring op gemiddeld niveau kunnen fietsers dromen van de 28 mijl lange lus van Preston Park naar Devil’s Dyke, die een dosis van Sussex’ beroemde glooiende heuvels oplevert.

 

Lees ook dit artikel: De Brighton strandhuisjes

 

Droomplek om te verblijven: Voor een viersterren pension met een milieuvriendelijke ethos kunnen bezoekers een verblijf in Brighton House plannen.

Bekijk het plaatselijke erfgoed in Bristol

Fietsend naar het zuidwesten van Engeland is er in Bristol een hele reeks bezienswaardigheden op het zadel te zien. Hiertoe behoort Cycle the City, die zowel foodie avonturen als klassieke sightseeing aanbiedt, zodra de beperkingen dat toelaten.

Bezoekers die hun eigen route willen samenstellen kunnen naar Bristol Cycle Shack, vlakbij het treinstation Bristol Temple Meads, gaan voor probleemloze fietsverhuur, inclusief de mogelijkheid om een tandem te huren! Wie ervan droomt een van de meest geliefde gebieden van de stad te verkennen kan de Bristol Docks Cycle Loop volgen, met een iconisch uitzicht op de Clifton Suspension Bridge en de kathedraal van Bristol, en ook verschillende eetgelegenheden aan de haven. Fervente fietsers kunnen het 13 mijl lange Bristol & Bath Railway Path overwegen, een verkeersvrije route die de twee steden met elkaar verbindt. Als alternatief kunnen ze naar de kust gaan langs de 11 mijl lange route van Bristol naar Portishead, waarbij ze de grootsheid van Queen Square passeren en onder de beroemde hangbrug langs de Avon Gorge door reizen.

Droomplek om te verblijven: Milieubewuste bezoekers die luxe zoeken kunnen terecht in The Bristol, een vijfsterrenhotel aan het water met een op duurzaamheid gericht randje.

Fiets rond de baai in Cardiff

Op korte afstand van Bristol ligt de Welshe hoofdstad Cardiff, en Cardiff Bay, een gerevitaliseerde havenplaats met een levendige waterkant. Hier kunnen bezoekers genieten van een vier mijl lange rondwandeling naar de badplaats Penarth. Deze ontspannen route gaat over de Pont y Werin (De Volksbrug) en is verkeersvrij, maar adrenalinejunkies moeten letten op het wildwater raften dat onderweg mogelijk is in het Cardiff International White Water centrum!

Sterrenhemel in Cardiff

Met Cardiff’s stadsfietsplan, Nextbike, kunnen fietsers gemakkelijk trap- en elektrische fietsen huren via een app, terwijl toegankelijke fietsverhuur beschikbaar is in de Pedal Power centra in Bute Park of Cardiff Bay.

Droomplek om te verblijven: Bezoekers die hun welzijn willen opkrikken kunnen genieten van Voco St David’s aan Cardiff Bay, een vijfsterrenhotel met een luxe spa en beddengoed dat gemaakt is van 100% recyclebare materialen.

Rol door de metropool Manchester

Op weg naar het noorden heeft de scherpe stad Manchester routes en aanstaande plannen die fietsfans over de hele wereld zullen opwinden. Met een streefdatum voor de voltooiing in de winter van 2021, is Manchester bezig met de aanleg van het Bee Network, 55 mijl aan beschermde fiets- en wandelroutes door de stad. Fietsverhuur in Manchester is ook beschikbaar voor wie de stad op twee wielen wil doorkruisen.

This is Manchester

This is Manchester

Een van Manchester’s meer gevestigde fietsroutes is de Ashton Canal Cycleway, die zes mijl verkeersvrij fietsen biedt tussen het stadscentrum en Ashton-under-Lyne. Dit pad langs het kanaal, dat begint bij Piccadilly Gardens, loopt langs het National Cycling Centre velodrome, het Etihad Stadium van Manchester City en het levende geschiedenis museum van Clayton Hall.

Droomplek om te verblijven: Qbic, gelegen aan Manchester’s bruisende Deansgate strip, is een levendig ontworpen hotel, compleet met zonnepanelen. Gasten kunnen er ook genieten van faciliteiten als veganistische en wreedheidvrije toiletartikelen, milieuvriendelijke regendouches en biologische matrassen.

Fiets door de geschiedenis in Edinburgh

Edinburgh Bike Tours heeft een reeks mogelijkheden voor wie ervan droomt de Schotse hoofdstad te verkennen. Dit omvat een ruim 30 km lang avontuur met historische gebouwen en verborgen paden, en een kortere tocht rond Holyrood Park, de Royal Mile en het Schotse Parlement.

De Royal Mile in Edinburgh

De Royal Mile in Edinburgh

Toekomstige bezoekers kunnen mountainbikes, racefietsen of elektrische fietsen huren bij het centrale Cycle Scotland, of op een Just Eat Cycle stappen, Edinburgh’s fietsdeelsysteem. Eén droom-waardige fietsroute door de Schotse hoofdstad maakt deel uit van Route 1 van het National Cycle Network. De 4 mijl lange route, die in de buurt van het treinstation Haymarket wordt opgepikt, voert door het iconische winkelgebied George Street en delen van Old Town, langs de Universiteit van Edinburgh en de vredige George Square Gardens. Daarna sluit de route aan op de tunnel van het Innocent Railway Path, die onder de uitgedoofde vulkaan, Arthur’s Seat, doorgaat. Van daaruit kunnen fietsers verder naar Duddingston Loch, het enige natuurlijke zoetwater loch in Edinburgh, dat aan de zuidkant van Holyrood Park ligt.

Droomplek om te verblijven: Fijnproevers die hun CO2-voetafdruk willen verkleinen kunnen, plannen een verblijf in Prestonfield House, een luxe vijfsterrenhotel met menu vol lokale producten.

 

 

 

 

 

Comments are closed.