Keukenhof kan eindelijk weer open

Deze week opent Keukenhof weer voor het publiek. Het park mocht twee jaar lang niet open vanwege de coronamaatregelen. Maar nu kunnen bezoekers de bloemenpracht weer in het echt beleven.

 

Geur & sfeer

“We zijn zo blij dat er weer bezoekers naar Keukenhof komen”, aldus directeur Bart Siemerink. “Twee jaar mochten we niet open terwijl het park er wel prachtig uit zag. Afgelopen jaar hebben miljoenen mensen genoten van video’s van ons bloeiende park in Lisse. Maar de bloemen live bewonderen, daar kan geen video tegenop. Je mist de geuren en de sfeer in het park. De eerste hyacinten en tulpen staan al in bloei dus bezoekers kunnen vanaf de eerste dag genieten van een kleurrijk park. Ook zie je in de Bollenstreek al de eerste velden in bloei staan.

 

 

Thema 2022: Flower Classics

Bloemen zijn belangrijk voor mensen; ze horen bij ons leven, al eeuwenlang. Als klassieke symbolen komen we bloemen tegen in kunst, architectuur en design. In Keukenhof brengen we deze klassiekers samen; met de tulp als stralend middelpunt.

Een van de uitingen van het thema is de samenwerking met het Mauritshuis vanwege hun 200-jarig bestaan. Daarom was er vandaag een bloemrijke ontmoeting tussen Jacoba van Beieren, al jarenlang de gastvrouw van bloemententoonstelling Keukenhof, en het meisje met de parel, een van de meesterwerken van Vermeer uit het Mauritshuis.

 

 

Naast de miljoenen tulpen, narcissen en hyacinten in het park zijn de bloemenshows binnen in de paviljoens weer groter en mooier geworden. Ruim 600 bloemenkwekers leveren hun mooiste bloemen en planten aan Keukenhof, zodat bezoekers vele nieuwe soorten zien.

Hollandse tulpen in Keukenhof

Hollandse tulpen in Keukenhof

Keukenhof is geopend van 24 maart tot en met 15 mei.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.