Tulp Festival neemt je mee door Amsterdam

Tulp Festival fleurt gedurende de hele maand april het Amsterdamse straatbeeld op en stuurt je op ontdekkingsreis langs tientallen locaties met honderdduizenden tulpen. Van Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West markeren bloeiende tulpen doorgaande routes en verlevendigen winkelstraten en -centra, pleinen en bruggen in alle stadsdelen. In parken en tuinen van musea en hotels komt de kleurrijke voorjaarsbloem in de loop van april tot bloei. Tulp Festival geeft kleur aan woonbuurten en de fotogenieke tulp levert de mooiste plaatjes op.

Tulpenroutes

Bewonder tulpen op de route van Damrak via Dam, Rokin en Vijzelstraat naar het Weteringcircuit; op het Koningsplein en Leidseplein. Loop een tulpenrondje op het Museumplein en in de straten van het Museumkwartier eromheen. In Oud-West is een tulpenwandeling te maken vanaf het Mercatorplein langs Kwakersplein, Bellamyplein, Witte de Withplein, Van Limburg Stirumplein en het Frederik Hendrikplantsoen. De pleintjes nodigen uit om er even bij te gaan zitten en een praatje te maken met je stadgenoten. Ga je noordwaarts, dan begeleiden tulpen je vanaf de pont op de IJpromenade en Buiksloterweg. En ga je richting Oost vanaf het Centraal Station dan kom je langs tulpen op de De Ruyterkade, Veemkade en het Braziliëplein. In Zuidoost meanderen de tulpen mee vanaf het Anton de Komplein door de Amsterdamse Poort. Bij andere winkelcentra, zoals het Osdorpplein en het Gelderlandplein verwelkomen kleurrijke tulpen in grote kuipen de bezoeker.

 

 

Expositie 100 tulpensoorten

Neem een kijkje bij de gratis toegankelijke expositie van 100 tulpensoorten in de openbare tuin van de Hermitage aan de Amstel. Op deze historische Amsterdamse locatie staan 5.000 bijzondere tulpen in sprekende kleuren en vormen variërend van wereldwijd populaire soorten tot exclusieve, nieuwe, tulpen die onlangs op de markt kwamen. (Tuin is open tijdens de openingstijden van het museum.)

Zoek de New Santa

Afgelopen najaar plantten 250 Amsterdammers de rood met wit gefranjerde New Santa in hun geveltuin. De tulpenbedjes zijn in april verspreid over de stad in woonstraten te zien. Bewoners die de gratis tulpenbollen, ter beschikking gesteld door Amsterdam Tulip Museum en het Tulp Festival, wisten te bemachtigen, leveren op deze manier een fleurige bijdrage aan het motto ‘Een tulp voor iedere Amsterdammer’.

Tulpen in de volle grond

Het mooie voorjaar zorgt ervoor dat dit jaar de tulpen in de volle grond naar verwachting al vroeg in april tot bloei komen. Ze springen op meerdere plekken de grond uit. Wandelaars in het Amsterdamse Bos, in het Vondelpark en in het Erasmuspark komen daar tientallen soorten tulpen tegen. Een ‘geheim’ plekje is de Botanische Tuin Zuidas met prachtige tulpen.

 

 

Uitbundige tulpenpresentaties zijn ook te bewonderen in de tuinen van het Rijksmuseum,museum Willet Holthuysen, het Hilton Hotel aan de Apollolaan, Hotel Pulitzer aan de Prinsengracht en het Waldorf Astoria aan de Herengracht. Andere bijzondere locaties zijn kades, bijvoorbeeld de Bilderdijkkade, Leliegracht en Herengracht en in Noord de Tuttifrutti-tuin in Tuindorp Oostzaan, waarvoor Tulp Festival de bollen schonk.

Deelnemers Tulp Festival 2022

Deze deelnemers zorgen voor de zichtbaarheid van de tulp in het Amsterdamse straatbeeld gedurende de maand april 2022: Amsterdam Tulip Museum, Amsterdamse Bos, Amsterdamse Poort, Beurs van Berlage, BIZ OV Kalverstraat en Heiligeweg (Muntplein), BIZ Rokin, BIZ Unique, Botanische tuin Zuidas, Compagnon, Doubletree Hilton-Centraal, Eye, Gelderlandplein, Hermitage Amsterdam, Hilton Amsterdam, iBulb, Museum Quarter, Museum Willet-Holthuysen, NEMO Science Museum, Port of Amsterdam, Pulitzer Hotel, Rijksmuseum, Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Oost, Stadsdeel Nieuw West, Stadsdeel Noord, Stadsdeel West, Stadsdeel Zuid, Stadsdeel Zuidoost, UvA Roeterseiland Campus, Vondelpark, Waldorf Astoria Amsterdam, Wilhelminaplein, Winkelcentrum Osdorpplein.

 

 

 

 

 

Comments are closed.