Kasteel Doorwerth in april, voor ieder die iets wil

De maand april biedt weer een vol programma van activiteiten in en rond het kasteel. Een echte lentemaand waarin een bezoek aan het kasteel en haar omgeving niet gemist mag worden.

September 44 wandeling

Tijdens de slag om Arnhem en daarna is rond Kasteel Doorwerth zwaar gevochten. Met een speciale rondleiding lopen bezoekers met de kasteelgids langs opmerkelijke plekken uit deze periode. Zo wordt het verhaal van het kasteel, dat zwaar werd getroffen in de strijd, verteld aan de hand van foto’s en ooggetuigenverslagen.

 

 

Deze wandeling vindt plaats op 10 april, starttijd 14:00 uur en gaat in ongeveer 1,5 uur om het kasteel heen. Ook zeer geschikt voor bezoekers die het kasteel niet kunnen bezoeken omdat ze een rolstoel, rollator of een scootmobiel gebruiken. Entree voor volwassenen € 5,00 en kinderen € 4,00

(Paas)eieren tellen in het kasteel

Op Kasteel Doorwerth zijn de paasdagen extra lang van 14 tot en met 22 april Speciaal omdat er dan gespikkelde eieren zijn verstopt in het kasteel. Maar één ei behoort tot de schatten van het kasteel: een gouden ei! Zoeken kan elke dag tussen 11:00 en 17:00 uur. De speurtocht kost €2,- naast de reguliere entreeprijs. Geschikt voor de allerkleinsten en voor iedereen die van speuren houdt.

 

 

Ook deze maand zijn ze er weer; de voormalige bewoners van het kasteel lijken weer tot leven gekomen. Kijk op 24 april maar eens mee over de schouders van schilder Théophile de Bock, of ontmoet Berend van Doorenweerd. Tussen 11:00 en 17:00 uur.

Ommetje Doorwerth

Op 30 april, tijdens een ommetje rond het kasteel vertelt de kasteelgids over het kasteel, haar illustere bewoners en het landgoed. Het ommetje start om 14:00 uur bij de ophaalbrug en duurt ongeveer 1 uur. Al wandelend om het kasteel komen bezoekers meer te weten over Baron van Brakell, de eeuwenoude Acacia en de bijzondere moestuin. De rondleiding duurt circa 1 uur en is ook zeer geschikt voor bezoekers die slecht ter been zijn en een rolstoel, rollator of een scootmobiel gebruiken. Entree volwassenen en kinderen inclusief boekje over kasteel € 8,50, zonder boekje € 5,00.

Online reserveren

Voor rondleidingen geldt dat ze online gereserveerd dienen te worden, dit vanwege beperkte beschikbaarheid per tijdslot. Ons advies is ook voor regulier bezoek aan het kasteel een online ticket te reserveren om zo verzekerd te zijn van toegang op de gewenste dag en tijd. Tickets boeken kan op de website.

 

 

 

 

 

Comments are closed.