Tunesie is weer open voor vakantiegangers

Dankzij de aanzienlijke vooruitgang op het gebied van vaccinatie (82% van de mensen ouder dan 40 jaar, 67% van de mensen ouder dan 12 jaar en 100% van het toeristenpersoneel heeft hun vaccinatieschema voltooid), het Tunesische gezondheidsprotocol en de rigoureuze implementatie ervan in alle toeristische vestigingen, Tunesië is klaar voor de terugkeer van toeristen.

Ontbijt bij de bedoeinen

Ontbijt bij de bedoeinen

Het Tunesische Nationale VVV-kantoor kondigt aan al haar partners aan dat het wetenschappelijk comité van het Tunesische ministerie van Volksgezondheid heeft besloten de toegangsvoorwaarden voor reizigers vanaf 15 februari 2022 als volgt te versoepelen:

Testen zijn niet meer nodig voor gevaccineerde personen (ouder dan 18 jaar). Het is echter essentieel om officieel bewijs van vaccinatie te overleggen waaruit blijkt dat het Covid-19-vaccinatieschema is voltooid, of een vaccinatiepaspoort dat is afgegeven door de gezondheidsautoriteiten van het land van verblijf.

 

 

Reizigers die niet zijn ingeënt, hoeven zich niet meer te isoleren. Maar ze moeten minder dan 48 uur voor vertrek een PCR-test ondergaan of minder dan 24 uur voor vertrek een snelle laterale-flowtest doen, en gedateerd bewijs van een negatief resultaat bij zich hebben.

 

 

Reizigers kunnen bij aankomst worden onderworpen aan willekeurige snelle of PCR-tests. Als de test positief is, moet de reiziger vijf dagen in zelfisolatie. Als de symptomen aanhouden, moeten ze nog 2 dagen in isolatie. Alle passagiers die Tunesië binnenkomen, moeten vóór vertrek online de passagiersvragenlijst van de Tunesische regering invullen

Port el Kantaoui golf

Golf in Port el Kantaoui is weer mogelijk

Bovendien hebben de Tunesische autoriteiten op 10 februari 2022 besloten de landelijke avondklok op te heffen die eerder was ingesteld om de verspreiding van COVID-19 in te dammen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.