Nog makkelijker op wintersport vakantie naar Innsbruck

Goed nieuws voor de Nederlandse wintersport liefhebbers. Voorheen stond Nederland samen met 13 andere landen op de hoog risico lijst in Oostenrijk door de opmars van de Omnicron variant. Omdat deze variant nu ook dominant is in Oostenrijk zelf, heeft de regering besloten deze landen van de hoog risico lijst af te halen. Dit maakt de weg weer vrij voor een heerlijke wintersport vakantie in Innsbruck.

Dit zijn de maatregelen per 1 februari 2022

Heb je een booster prik? Dan is een PCR- of Antigeentest vanaf maandag 24 januari niet meer nodig en hoef je ook niet in quarantaine bij aankomst.
Heb je geen booster prik maar ben je wel volledig gevaccineerd (2x keer gevaccineerd of 1x Janssen)? Een PCR- of Antigeentest met een negatief resultaat is verplicht om Oostenrijk binnen te komen. Daarnaast hoef je niet in quarantaine bij aankomst met een negatief resultaat.
De geldigheidsduur van het vaccinatiebewijs voor mensen boven de 18 zonder booster is wel verkort van 270 naar 180 dagen.

Heb je wel een booster of herstel bewijs en twee vaccinaties dan is je vaccinatiebewijs wel 270 dagen geldig.
De quarantaine plicht van 10 dagen voor reizigers zonder booster vervalt.
In Oostenrijk geldt de 2G-regel. Dit betekent dat je in onder andere de horeca en skigebieden alleen toegang krijgt met een geldig vaccinatie- of herstel bewijs.

 

 

Per 1 februari wordt er ook een uitzondering gemaakt voor jongeren met de leeftijd van 12-18 jaar:
De geldigheidsduur van het vaccinatiebewijs van jongeren gaat van 180 naar 210 dagen. Na deze 210 dagen is wel een booster vereist voor een geldige QR code.

Wat houdt dit in praktijk in voor gezinnen die op wintersportvakantie gaan in de voorjaarsvakantie met jongeren met de leeftijd van 12-18 jaar oud? Als de jongeren de laatste vaccinatieprik na 6 augustus 2021 hebben gehad, beschikken zij over een geldige QR code voor een wintersportvakantie in Oostenrijk.

 

 

Controleer altijd voor vertrek de regels die in Oostenrijk gelden op de informatiesite van de overheid en lees het volledige reisadvies.

Ski + City PASS Innsbruck

Poedersneeuw op de Stubaier Gletsjer? Cultuur en entertainment in Tirol’s hoofdstad Innsbruck? Of lekker relaxen in de spa? Dit en nog veel meer is bij de SKI plus CITY pass Stubai Innsbruck inbegrepen. De wereldwijd unieke multifunctionele skipas geeft toegang tot buitengewoon veel attracties en maakt vakantie in het Stubaital en rondom Innsbruck tot een onvergetelijke all-in belevenis.

Deze pas is meer dan alleen een kaart, hij is de sleutel tot dé all-in vakantie belevenis en de perfecte toegang voor een vakantie in het hart van Tirol. Bij de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck zijn in totaal 40 attracties en activiteiten inbegrepen: van hoogalpiene belevenissen tot coole lifestyle attracties in de stad.

Met deze pas heb je toegang tot 13 skigebieden met 305 pistekilometers en 48 kilometer aan skiroutes, waarvan acht pistes ook nachtskiën of nachtrodelen aanbieden, 22 lifestyle-, cultuur- en sightseeing attracties, drie zwembaden en ook skibussen en de hop-on hop-off bus Sightseer. Bovendien profiteer je van de goede infrastructuur van het openbaar vervoer in de stad Innsbruck met de omliggende skigebieden. Dit biedt uiteraard unieke mogelijkheden. Wat denk je bijvoorbeeld van een afdaling op perfect geprepareerde pistes of poedersneeuw hellingen in de ochtend en een bezoek aan ´s werelds oudste museum Slot Ambras Innsbruck, de Bergisel Springschans of de fonkelende kristal wereld van Swarovski in de middag? Vervolgens staat zwemmen in het Badeparadies StuBay of het recreatiecentrum Neustift en in het overdekte zwembad Axams op het programma.

 

 

De SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck is verkrijgbaar aan de kassa’s van de 13 deelnemende skiliften, bij de Tourist Info Innsbruck/Burggraben en ook bij de deelnemende hotels. De pas geldt van 1 oktober 2021 tot en met 8 mei 2022 vanaf 2 tot en met 21 dagen. De prijzen beginnen bij 117 euro voor volwassenen voor twee dagen. Kinderen vanaf geboortejaar 2014 mogen onder begeleiding van een betalende ouder gratis mee.

 

 

 

 

 

Comments are closed.