Eerste heteluchtballon stijgt op in Rwanda

Royal Balloon Rwanda gaat in het oostelijke Akagera NP van start met de uitvoering van toeristische vluchten met heteluchtballonnen. In samenwerking met de Rwanda Development Board en de Akagera Management Company worden, voor het eerst in Rwanda, in dit uitgestrekte National Park dergelijke ballonvaarten aangeboden.

Big Five van boven

Het bedrijf start met de exploitatie van twee heteluchtballonnen, die elk plaats bieden aan 4 tot 6 gasten. De heteluchtballon vaart op hoogtes die variëren tussen 100 meter en 1 kilometer boven het schilderachtige savannelandschap. In het National Park, dat gasten de zo kenmerkende Afrika-ervaring geeft, zijn naast olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel veel andere dier- en vogelsoorten te bewonderen.

 

 

In een reactie op deze nieuwe toeristische beleving zegt Clare Akamanzi, CEO van Rwanda Development Board: “We zijn verheugd om, samen met Royal Balloon Rwanda, opnieuw een heel opwindend product toe te voegen aan Rwanda’s scala aan avontuurlijke toeristische belevingen. Het past in ons streven naar meer en nieuwe partnerschappen en om zo met gerichte investeringen de verwachtingen van reizigers te overtreffen. En tegelijkertijd duurzaam bij te dragen aan natuurbeheer en -behoud.”

Conservatie en transformatie

Voor de introductie van dit nieuwe toeristische product is conservatie en duurzame transformatie van de natuurlijke habitat en het welzijn van lokale leefgemeenschappen uitgangspunt, zo stelt Royal Balloon Rwanda. “Een schoolvoorbeeld van duurzame toeristische productontwikkeling met focus op de lange termijn.” Het bedrijf heeft ruim 30 jaar ervaring, onder meer met de exploitatie van heteluchtballonnen in natuurparken in Oost- en Zuidelijk Afrika.

 

 

Voor het parkmanagement van Akagera NP biedt deze introductie nieuw perspectief voor het ontsluiten van de unieke en imponerende landschappen en het wildlife in het park. Tegelijk is het een extra bron van inkomsten voor het parkbehoud, het creëren van extra banen en beheer van de wildstand in Rwanda.

 

 

 

 

 

Comments are closed.