Turkije gekozen in Raad van Bestuur Leden UNWTO

Het Turkiye Tourism Promotion and Development Agency (TGA) is na de recente ledenraadpleging benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Aangesloten Leden van de United Nations World Tourism Organisation (UNWTO). TGA, dat gedurende vier jaar namens Turkije zitting zal hebben in de Raad van de Wereld Toerisme Organisatie, zal daarbij nadrukkelijk bijdragen aan UNWTO’s doelstellingen om het wereldwijde toerisme verantwoord te versterken, herstellen en verduurzamen.

Belangrijke aandachtsgebieden

De UNWTO is de gespecialiseerde organisatie op het gebied van toerisme onder de vlag van de Verenigde Naties. Als een van de nieuwe leden van de Affiliate Members Board of Directors werd TGA door UNWTO Secretaris Generaal Zurab Pololikashvili officieel geïnstalleerd.

 

 

In zijn opdrachtbrief onderstreepte Zurab Pololikashvili de toegevoegde waarde van TGA en het uitzien naar nauwe samenwerking op gebieden als beheer van toeristische groei, bestemmingspromotie post-Covid en het delen van relevante kennis en ervaring.

Toeristisch zwaargewicht

Dr. Elif Balcı Fisunoğlu, die in januari 2020 werd aangesteld als Adjunct Directeur van het Turkse Bureau voor Toerisme Promotie, zal namens TGA zitting hebben in de UNWTO Raad. Ze heeft ruim 25 jaar toeristische ervaring met leidingevende functies bij onder meer het Istanbul Convention & Visitors Bureau en de International Congress and Convention Association (ICCA).

 

 

Naast TGA werden ook het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme, het Japans Bureau voor Toerisme en Regionaal Bureau voor Toerisme van Baskenland benoemd tot lid van de Raad, die in haar nieuwe samenstelling deze maand voor het eerst bijeen komt.

UNWTO wereldwijd kennisplatform

De Wereld Toerisme Organisatie heeft ruim 500 bedrijven, onderwijsinstellingen, bestemmingen en niet-gouvernementele organisaties in de toeristische sector als lid. Naast uitwisseling en bevordering van kennis tussen aangesloten leden, lidstaten en branche-organisaties is het bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties een kerndoel. Het bestuur van de aangesloten leden fungeert als adviesorgaan voor de secretaris-generaal van de UNWTO.

 

Dit zijn de hotspots van Turkije

Ontvang nu handige tips over Turkije. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Vanuit Nederland is onder meer de branchevereniging ANVR aangesloten en er zijn zes Turkse leden, waaronder Turkish Tourism Investors Association, Turkish Hoteliers Federation, Union of Chambers and Commodity Exchanges of Turkey, Boğaziçi University en Concorde De Luxe Resort Hotel.

 

 

 

 

 

Comments are closed.