Wintersporters zijn weer welkom in de Stubai Vallei

Sinds 12 december jl. zijn toeristische reizen weer mogelijk en zijn hotels en restaurants weer open in de Stubai Vallei. De community van het Stubaital kijkt er naar uit om alle wintersportliefhebbers met open armen te verwelkomen en er een onvergetelijk skiseizoen van te maken. Dit seizoen geniet je van een hoop skiplezier met onder andere de SKI plus CITY pas, het combiticket voor de Nightjet trein, EasyJet die tweemaal per week richting de verse sneeuw vliegt en de vertrouwde Tiroolse gastvrijheid.

Pakketpret

Het Stubai Tirol Toerisme Bureau biedt in de winter diverse arrangementen aan voor verschillende wintersportavonturen. Zo is er het “Big Family Ski Camp” pakket, beschikbaar voor meerdere gebieden in de vallei, inclusief middageten en oppas. Daarnaast zijn er diverse pakketten in verschillende gebieden binnen het Stubaital inclusief onder andere een ski pas, een ticket voor de ski-bussen die je door het Stubaital brengen en overnachtingen van verschillende lengtes op basis van halfpension of met alleen ontbijt.

 

 

Verder is er de SKI plus CITY pass Stubai Innsbruck, die voldoet aan alle behoeften van de wintersport-vakantieganger. Deze pas is uniek omdat het de vier skigebieden in Stubai en negen andere skigebieden verbindt met 22 lifestyle-, cultuur- en sightseeing-aanbiedingen in en rond Innsbruck. Dit omvat prominente attracties zoals de Bergiselschanze, de Swarovski Kristallwelten en het keizerlijke Hofburg. Ook gratis toegang tot het recreatiecentrum Neustift en het Stubay Sauna- en zwemparadijs, evenals het gebruik van alle skibussen en het Sightseer busaanbod in Innsbruck.

 

 

Naast skiën en snowboarden zijn er talloze andere verfrissende activiteiten te beleven. Want een wintervakantie in het Stubaital is een winters sprookje, ook voor een wintervakantie zonder ski’s. Adrenaline junkies kunnen gaan rodelen op een van de 10 rodelbanen voor een combinatie van plezier en genieten van de natuur, paragliden over de prachtige bergen van het gebied of ijsklimmen op een van de bevroren watervallen. Voor actieve vakantiegangers is een winterwandeling of sneeuwschoenwandeling een leuke activiteit waarbij ze ontspannen door verse sneeuw lopen, terwijl ze het winterse Stubai ontdekken. Het langlaufen over de meer dan 60 km loipes op verschillende hoogten is een meer intensieve landschapsbelevenis.

Naast een rit met de auto is er ook de mogelijkheid om vanuit Amsterdam met het vliegtuig of trein naar Innsbruck te reizen. Vanaf de hoofdstad van Tirol sta je in 20 minuten in de Stubai Vallei. Sinds deze winter biedt EasyJet de mogelijkheid om tweemaal per week op het vliegveld van Innsbruck te vliegen. Elke donderdag en zondag vertrekt er een vlucht vanuit Schiphol, de prijzen beginnen al vanaf €30,- per persoon* voor een enkele reis. Voor een duurzamere optie kun je ervoor kiezen om met de nachttrein te reizen. Omdat comfort voor de gast en duurzaamheid hoog in het vaandel staan voor het toerismebureau, kun je een NightJet combiticket boeken waarbij wintersporters vanuit onder andere Amsterdam naar Innsbruck kunnen reizen met een 3- tot 6-daagse skipas en een transfer naar het hotel inbegrepen.

Wat je moet weten voor jouw wintersportvakantie in Stubai Tirol

Tijdens de afgelopen periode en meerdere lockdowns, heeft de community van Stubai niet stilgezeten. Vanaf 18 december 2021 zijn alle vier de skigebieden van de Stubai Vallei weer geopend. Uitgebreide veiligheidsconcepten zijn gemaakt waardoor een zorgeloos winteravontuur weer mogelijk is. De veiligheid en gezondheid van de gasten zijn topprioriteit. In Tirol, waar Stubai zich bevindt, zijn de hotels en restaurants open voor gevaccineerde gasten of van Covid herstelde personen. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar of ouder. Een FFP2-masker is verplicht in gezamenlijke ruimtes van restaurants en accommodaties wanneer je niet op een plek zit en in skiliften en gondola’s bij skiresorts. Kijk hier voor meer informatie over veiligheid en gastvrijheid in Stubai.

 

 

 

 

 

Comments are closed.