Fun voor de hele familie in het Stubaital

Sneeuwlandschappen, ontelbare winteractiviteiten en een eersteklas entertainmentprogramma voor jong en oud – vakanties in het Stubaital laten ieders hart sneller kloppen. Skiën, snowboarden, winter- en sneeuwschoenwandelingen, perfecte geprepareerde rodelbanen; wintersportliefhebbers vinden altijd wel iets te doen in de vier skiresorts.

Tel daarbij op dat het Stubaital – met verschillende gewonnen prijzen op haar naam – aangeduid wordt als één van de meest familievriendelijke skigebieden in de Alpen en je hebt de perfecte winterbestemming voor het hele gezin. Dankzij de meer dan gekwalificeerde skischolen, instructeurs en natuurlijk de BIG Family mascottes was de wintersport nog nooit zo ontspannen.

Kleine gasten, groot plezier – speciale familieaanbiedingen

Op het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk, de Stubai Gletsjer, staan de mascottes de kinderen al op te wachten bij het BIG Family ski kamp. Terwijl kinderen vanaf vier jaar samen met B.BIG, Mini B en B.GIANT leren skiën in het kleurrijke BIG Family Kinderland, hebben de allerkleinsten de tijd van hun leven in de BIG Family Kindergarten. Vanaf Innsbruck is het een autorit van drie kwartier om bij de 3S Eisgratbahn te komen, de lift die skiërs meeneemt naar het Kingdom of Snow op de Stubai Gletsjer. Met een hoogte van 2,900 meter ligt hier gegarandeerd sneeuw van oktober tot juni.

Maak een familiefoto bij B.GIANT, de gigantische mammoet van Gamsgarten, of breng een bezoekje aan Kingdom of Snow, waar families hun skills kunnen testen in de verschillende avontuurlijke parken. De BIG Family Boardercross, de BIG Family Slalom en de BIG Family Fun Slope zijn de perfecte pistes voor jongere skiers om zich op te vermaken. Voor de freestyleskiërs in spe is er de BIG Family Slopestyle met gevarieerde rails en obstakels. Vlakbij de skipistes vinden bezoekers de mysterieuze en fascinerende ijsgrot, een echte aanrader!

 

 

Het grote BBQ-kampioenschap in de Schlick 2000

Het Schlick 2000 skicentre nodigt iedereen uit voor het 60-jarig jubileum en de feestelijke evenementen die daarbij horen. Voor SKI & BBQ SCHLICK 2000 – STUBAI WINTER BBQ CHAMPIONSHIP 2020 komen zes internationale topteams samen om op 13-15 maart tegen elkaar te strijden in zes hutten in het Schlick 2000 gebied. Niet alleen de vakjury maar ook de gasten kunnen in ruil voor vouchers de magische creaties van de barbecueteams proeven en beoordelen. Wie zal de titel van Stubai BBQ Kampioen voor het eerst winnen?

In de tussentijd neemt mascotte BIG Ron de kinderen mee naar Kinderland. Hier vermaken zij zich met tovertapijten, een ski carrousel en slalomparcours. Kinderen vanaf één jaar kunnen zonder registratie bij BIG Rons play & warm-up room terecht, waar ze dankzij slaapruimte, babyverzorgingsruimte en lunchtafels van alle gemakken zijn voorzien terwijl de ouders van de sneeuw genieten.

Een niet te missen ervaring is de “Night of Colours” ski-show, die op acht verschillende avonden zal worden opgevoerd bij het Froneben Intermediate Station. Het kleurrijke en spectaculaire programma zal iedereen versteld doen staan.

 

 

Geweldige activiteiten bij de Elfer en de Serles

Bij de Elfer en de Serles is er ook van alles te beleven. Denk aan perfect geprepareerde rodelbanen van de Elferbahnen die een dag vol sneeuwplezier garanderen en meermaals per week ‘s nachts verlicht wordt met prachtige lantaarns. Daarnaast moeten de kleintjes zeker opzoek gaan naar Elfi de ski-uil, die te vinden is in het oefengebied van Krößbach. Deze plek biedt voor hen de perfecte gelegenheid om de basis van het skiën onder de knie krijgen. Het relatieve platte terrein inclusief sleeplift en tapijtlift maakt het een ideaal decor voor wanneer je voor het eerst de latten onder bindt.

Een andere plek die de jongste skisterren niet mogen overslaan is het koninkrijk van Koning Serli de Wezel. Onder de volwassenen staat dit wellicht beter bekend als Serlesbahnen in Mieders. Hier wacht een lieflijke rodelbaan en een uitstekend kinderskigebied. Ook is er een sleeplift en een tapijtlift aanwezig om de eerste pogingen op de ski’s te ondersteunen. Het allerbelangrijkste is dat de kids het naar hun zin hebben!

Het Stubaital doet er alles aan om families te verzekeren van de perfecte vakantie. Zo mogen kinderen onder 10 jaar in drie skigebieden gratis met de liften als er een ouder mee is met een betaalde pas en zijn de BIG Family Premium Homes speciaal zijn ingericht naar de behoeftes van kinderen. Het Stubaital is de plek voor de hele familie!

Last but not least: de nieuwe SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck

Vanaf de herfst van 2019 zal de nieuwe SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck nog meer voordeel toevoegen aan de vakantie. De Stubai Gletsjer en 12 andere skiresorts in de Stubai Vallei en rondom Innsbruck, drie zwembaden en 22 bezienswaardigheden bundelen hun krachten. Met één pas krijg je geweldige deals op zowel het skiën als activiteiten in de stad. De nieuwe pas is geldig tussen 1 oktober 2019 en 10 mei 2020 en beschikbaar vanaf twee dagen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.