De Brighton strandhuisjes

De badplaats Brighton was eind 19e eeuw gedurende vele jaren Melbourne’s favoriete bestemming aan zee. De Brighton strandhuisjes, gelegen aan Dendy Street Beach, zijn razend populair bij Instagram toeristen. De huisjes zijn heel iconisch en van culturele waarde. Fred ging op onderzoek uit.

Victoriaanse tijd

Strandhuisjes waren in de Victoriaanse tijd een oplossing om met de moraal van toen toch van het strand te kunnen genieten. Dergelijke huisjes zie je dan ook niet alleen in Australië, maar natuurlijk vooral in Engeland en ook in Frankrijk en Italië.

De 82 huisjes in Brighton zijn uniek vanwege hun uniforme schaal en bouwmaterialen, maar zijn stuk voor stuk onderscheidende kunstwerkjes vanwege de vele kleuren en beschilderingen. Net als in de Victoriaanse tijd is er geen water en elektriciteit.

 

ZIE OOK: Sydney – de droombestemming die werkelijkheid werd

 

Na een aantal uren op het strand genoten te hebben en de huisjes te hebben bewonderd en gefotografeerd, is het de hoogste tijd voor een hapje en een drankje bij The Little Ox. Het is een fikse wandeling langs de indrukwekkende strandvilla’s of een korte auto-, taxi- of Uber rit.

 

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

 

Comments are closed.