Parkeertransacties vorige week gestegen ondanks verscherpte maatregelen

Na enkele weken een daling van het aantal parkeertransacties te hebben genoteerd, zag parkeerapp Parkmobile vorige week een gemiddelde stijging van 5,9% van het aantal parkeertransacties door heel Nederland. De voorgaande weken liet een teruggelopen aantal parkeertransacties een eerste effect van de aangescherpte coronamaatregelen zien, maar in week 47 ging Nederland weer meer op pad.

Het feit dat veel Nederlanders in die week inkopen voor Black Friday en de feestdagen zijn gaan doen is hier een mogelijke verklaring voor. Op de dag van Black Friday werd er door Nederland heen 9% meer geparkeerd dan de vrijdag een week eerder.

Parkeerbarometer

Uit de parkeerbarometer van Parkmobile blijkt dat het aantal parkeertransacties vorige week weer flink toenamen: doordeweeks was er een stijging van 5,5% ten opzichte van een week eerder zichtbaar en in het weekend was de stijging zelfs 7,1% ten opzichte van een week eerder. De parkeerapp heeft met ruim 2 miljoen gebruikers goed zicht op de laatste ontwikkelingen binnen het mobiliteitslandschap en de manieren waarop Nederlanders zich met de auto verplaatsen.

 

 

Opmerkelijk is dat wanneer er wordt gekeken naar de grote steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Rotterdam, de gemiddelde stijging van het aantal parkeertransacties voor deze steden 4,5% was. Dat is minder dan de landelijke stijging (+5,9%) en buiten de grote vijf steden om werd zelfs een gemiddelde stijging van 7,5% genoteerd. De toenemende drukte lijkt zich dus vooral buiten de grote 5 steden om te hebben bewogen. Enkel Eindhoven liet met een stijging van 9,1% een flinke toename van het aantal parkeertransacties ten opzichte van week 46 zien.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.