Zo kun je makkelijk parkeren in Amsterdam

Heb je een uitje naar Amsterdam gepland? En ga je graag met de auto omdat je van plan bent veel in te slaan? Dan is het wel net zo handig als je weet hoe je makkelijk kunt parkeren in Amsterdam. Onze hoofdstad kent duizenden parkeerplekken en tientallen parkeergarages. Maar hoe kies je de beste plek voor jouw auto? Met deze 4 tips ben je goed voorbereid voor een dagtrip naar Amsterdam.

Een slimme parkeerplek in Amsterdam

Een slimme parkeerplek

Zoek de beste parkeerplek

Wat is de beste parkeerplek in Amsterdam? Dat vragen veel bezoekers zich vaak af. Wat voor de een het beste is kan voor de andere bezoeker wel eens een heel duur dagje Amsterdam worden. Daarom is het advies om afhankelijk van je doel een parkeergarage te zoeken. Zo wordt parkeren Amsterdam een stukje makkelijker gemaakt. Q-park heeft zelfs een handige kaart op hun website staan waar je direct inzichtelijk mee kunt maken waar je kunt parkeren. Zo zie je direct welke mogelijkheid er is als je bijv. naar het Koninklijk Theater Carré gaat of een bezoekje gaat brengen aan de Ziggo Dome. (als dit straks weer mogelijk wordt)

Parkeren op de grachten is niet vaak de beste parkeerplek

Parkeren op de grachten is niet vaak de beste parkeerplek

Waar parkeer ik het goedkoopste in Amsterdam?

Als je goedkoop wilt parkeren moet je helaas niet in Amsterdam zijn met jouw auto. Waar je voorheen nog voordeliger uit was met een elektrische auto op een parkeerplek met een laadpaal is dat nu niet meer zo. Voor parkeren zul je in de buidel moeten tasten. Elke parkeergarage heeft vaak zijn eigen tarief. Gelukkig bieden de meeste parkeergarages wel de mogelijkheid om je elektrische of hybride auto op te laden tijdens het parkeren. Bijna altijd zijn er wel meerdere laadpunten aanwezig in de parking. Met een dagtarief kaart ben je veelal het voordeligst uit in Amsterdam. Je betaalt dan een vast tarief voor in totaal 24 uur parkeren. Die 24 uur gaan in op het moment dat je de parkeergarage van jouw keuze inrijdt.

Hoe reserveer ik een parkeerplaats?

Wil je de zekerheid hebben dat de gekozen parkeergarage ook daadwerkelijk plek heeft voor jouw auto? Dan is het advies om een parkeerplek te reserveren. Zeker in Amsterdam zal dit geen onnodige luxe zijn. Het is nog niet bij alle parkings mogelijk, maar steeds meer parkeergarages binnen en buiten de ring van Amsterdam bieden de mogelijkheid om vooraf een parkeerplaats online via hun website te reserveren.

 

Lees ook dit artikel: De twee Hermitages

 

Tip: neem een annuleringsverzekering bij je online parkeerplaats reservering. Mocht je toch niet gaan parkeren dan kun je tot 1 uur voor de geplande aankomst je parkeerplek reservering weer kosteloos annuleren. Je krijgt dan het vooraf betaalde geld van jouw parkeerkaart weer retour gestort. Zo heb je voor een klein bedrag extra meer zekerheid.

 

 

Geef tijdens het boeken van je parkeerplek reservering ook jouw kenteken op, dan kun je direct de parkeergarage inrijden en uitrijden. De handige kenteken camera’s zullen jouw kenteken herkennen en de slagboom zal automatisch opengaan.

Wat zijn de openingstijden in Amsterdam?

Nagenoeg elke professionele parkeergarage kent tegenwoordig een 24/7 beleid. Dat betekent dat de parking 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar geopend is. Je kunt dus op elk gewenste moment de parkeergarage inrijden alsook verlaten zonder dat je auto vaststaat of dat je een extra toeslag moet betalen. En heb je tussentijds je auto nodig? Dan kun je met een reservering op elk gewenst moment de garage weer uit- en inrijden. Dat is wel zo handig.

 

 

 

 

 

Comments are closed.