De kerstmarkten in Tsjechië dat zijn versierde pleinen & lekker eten

Feestelijke lichtjes, versierde pleinen, metershoge kerstbomen, de geur van gepofte kastanjes en glühwein en kraampjes met handgemaakte producten. De kerstmarkten zorgen altijd voor een magisch sfeertje. Ook in Tsjechië zijn ze dol op kerst en de markten die daarbij horen. In verschillende steden kun je deze kerstmarkten bezoeken en genieten van de magische kerstsfeer.

De kerstmarkten van Praag

De kerstmarkten van Praag behoren tot de bekendste in Europa. Ze zijn op verschillende pleinen in de stad te vinden, bijvoorbeeld op het Oude Stadsplein, Plein van de Republiek, Wenceslasplein en Vredesplein.

De markten bieden traditionele kerstlekkernijen en delicatessen, handgemaakte producten en heerlijke drankjes, zoals warme chocolademelk en kruidige glühwein. De kerstmarkt op het Oude Stadsplein is dit jaar van 27 november t/m 6 januari elke dag geopend. Bij het grote podium is een programma met toneelvoorstellingen, concerten en optredens van kinderkoren en folkloristische ensembles.

Ook bijzonder is de kerstmarkt bij de Praagse Burcht achter de kathedraal. Deze kerstmarkt onderscheidt zich niet alleen door zijn geweldige locatie op het plein, maar biedt ook hoogwaardige producten aan van zorgvuldig geselecteerde verkopers.

 

 

Adventsmarkt in Pilsen

In het centrum van de West-Boheemse stad Pilsen wordt op het plein bij de Sint- Bartolomeüskerk een kerstmarkt gehouden van 23 november t/m 23 december.

De markt omvat tientallen kraampjes met handgemaakte producten, stalletjes met lokale specialiteiten en demonstraties van oude ambachten. Het plein is feestelijke verlicht en vanuit de kerktoren kun je dit het beste aanschouwen.

De beroemde kerstmarkt van Olomouc

In de Moravische stad Olomouc wordt de populaire kerstmarkt op het plein Horní náměstí gehouden. Het wordt vergezeld met een gevarieerd programma met o.a. muziek, toneel voor jong en oud, demonstraties van adventsgebruiken, historische attracties en een uit hout gesneden kerststal. Naast de bekende punch en glühwein, bieden meer dan honderd kraampjes producten aan die te maken hebben met kerst en de winter. Bovendien kun je de prachtig verlichte Drievuldigheidszuil bewonderen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De kerstmarkt in Olomouc is open van 27 november en duurt tot 23 december.

Kerst in Brno

In de hoofdstad van Moravië wordt er ook een kerstmarkt voorbereid. In Brno ondergaan de straten van de stad in adventstijd een metamorfose en worden ze helemaal in kerstsfeer gehuld. Er is zelfs een kersttram. Vergeet ook niet de lokale kerstdrank Turbomošt te drinken. Dit jaar wordt de markt gehouden van 26 november t/m 23 december op de pleinen náměstí Svobody, Dominikánské náměstí, Zelný trh en Moravské náměstí.

 

Dit zijn de hotspots van Tsjechië

Ontvang nu handige tips over Tsjechië. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Oud-Boheemse Kerst in Český Krumlov

Český Krumlov is een stad in Zuid-Bohemen waar midden in het centrum een prachtig kasteel boven de Moldau uittorent. In de zomer wordt de stad druk bezocht door toeristen, maar in de winter is het er rustig en kan iedereen genieten van een gemoedelijke kerstbraderie.

Van 26 november t/m 6 januari kun je traditionele producten en kerstkoekjes kopen op de Oud-Boheemse markt op het plein Svornosti. In het kader van de kerstmarkt worden bovendien advents- en kerstconcerten voor jong en oud gegeven.

 

 

Advent in České Budějovice

Op het centrale marktplein in de binnenstad van České Budějovice in Zuid-Bohemen begint op 19 november de populaire kerstmarkt. De vele houten kraampjes bieden een gevarieerd kerstassortiment, cadeauartikelen, eten en drinken, punch met allerlei geuren en smaken, honingdrank, trdelník-gebak en andere populaire kerstdrankjes- en lekkernijen.

Ook zijn er stalletjes waar oude ambachten worden getoond en waar je handgemaakte producten kunt kopen. In České Budějovice is er echter een attractie die nergens anders is: Een ijsbaan rondom de fontein op het plein. De schaatsbaan is tot maandag 6 januari gratis geopend voor het publiek.

Benieuwd naar meer mooie plekken in Tsjechië? Ontdek ze hier.

 

 

 

 

 

Comments are closed.