Emirates kondigt vernieuwing van 105 widebody-toestellen aan

Tijdens de Dubai Airshow 2021 die momenteel plaatsvindt, heeft Emirates aangekondigd 105 moderne widebody-toestellen uit te gaan rusten met het Premium Economy product. Daarnaast worden er ook andere cabineverbeteringen doorgevoerd. Het 18 maanden durende retrofitprogramma, dat naar verwachting eind 2022 van start gaat, wordt volledig uitgevoerd in het ultramoderne Engineering Centre van Emirates in Dubai.

52 Emirates A380’s en 53 Boeing 777’s worden uitgerust met een nieuwe cabineklasse; de veelgeprezen Premium Economy van de luchtvaartmaatschappij. Emirates overweegt ook om een ​​gloednieuw Business Class product te installeren in de Boeing 777 toestellen, met aangepaste stoelen in een 1-2-1 indeling.

Beste ervaring in de lucht

Sir Tim Clark, President Emirates Airline, vertelt: “Emirates investeert in dit retrofitprogramma om ervoor te zorgen dat we blijven voldoen aan de behoeften van onze reizigers en de beste ervaringen in de lucht blijven bieden. Sinds we onze Premium Economy stoelen een jaar geleden introduceerden, hebben we enorm veel positieve reacties ontvangen. Passagiers waren verbaasd over de kwaliteit en het comfort. Net zoals Emirates heeft gedaan met de kenmerkende First, Business en full-service Economy reiservaringen, zijn we van plan onze Premium Economy Class verder te ontwikkelen tot een onderscheidende Emirates experience die ongeëvenaard is in de branche. We overwegen ook een gloednieuw Business Class product. Meer details worden te zijner tijd onthuld.”

 

 

Sir Tim voegde toe: “Het is een bron van trots dat het gehele renovatieproject wordt uitgevoerd op onze thuisbasis in Dubai. Het bevestigt de uitstekende luchtvaartcapaciteiten die zijn opgebouwd binnen Emirates en het bredere ecosysteem van de VAE om een ​​dergelijk, zeer gespecialiseerd en technisch programma te supporten.”

 

 

111 geüpgradede toestellen

Aan het einde van het retrofitprogramma beschikt Emirates in totaal over 111 Boeing 777’s en Airbus A380’s met Premium Economy Class, inclusief de 6 A380’s die tegen december 2021 aan de luchtvaartmaatschappij worden geleverd. In de Emirates Boeing 777 worden 5 rijen Economy Class stoelen – die zich net achter Business Class bevinden – verwijderd om plaats te maken voor 24 Premium Economy stoelen in een 2-4-2-configuratie. Op de Emirates A380 worden 56 Premium Economy stoelen vooraan op het hoofddek geïnstalleerd, eveneens in 2-4-2-configuratie.

Emirates Premium Economy

Emirates’ Premium Economy is een klasse apart. Bedekt met de beste kwaliteit anti-vlekken leer met gedetaileerde stiksels en een houten paneelafwerking, is elke stoel ontworpen om optimaal comfort en ondersteuning te bieden met 6-voudig verstelbare hoofdsteunen, kuitsteunen en voetsteunen. Elke stoel biedt een royale pitch tot wel 1 meter, is 50 centimeter breed en kan 20 centimeter achteroverleunen in een comfortabele ligpositie met voldoende ruimte om de benen te strekken. Andere doordachte details zijn onder meer gemakkelijk toegankelijke oplaadpunten in de stoel, een brede eettafel en een cocktailtafel aan de zijkant.

Ongeëvenaard entertainment

Op het persoonlijke 13,3 inch televisiescherm – een van de grootste in zijn klasse – genieten passagiers van het ongeëvenaarde aanbod muziek, films, tv, nieuws en andere content op het bekroonde entertainmentsysteem ice van Emirates. Bekijk onderstaande video om meer te zien van Emirates’ Premium Economy.

Tegen eind december 2021 worden de A380’s met Premium Economy ingezet op Emirates vluchten naar Frankfurt, London Heathrow, New York JFK en Parijs.

 

 

 

 

 

Comments are closed.