Emirates verbetert connectiviteit in heel Europa

Emirates breidt diensten uit door extra routehervattingen en meer vluchten via het Europese netwerk, als reactie op de versoepeling van internationale toegangsprotocollen en een toename van de vraag van passagiers.

Met duidelijke signalen dat het vertrouwen van passagiers voor internationale reizen terugkeert, zet de luchtvaartmaatschappij haar plannen voort om diensten en capaciteit te vergroten om het voor reizigers gemakkelijker te maken om via Dubai verbinding te maken van en naar het uitgebreide Europese netwerk.

Verdere uitbreiding in het VK met herstart van Newcastle route

In het Verenigd Koninkrijk gaat Emirates door met het opvoeren van de activiteiten en zal vanaf 15 oktober vluchten naar Newcastle Airport (NCL) hervatten, met vier wekelijkse vluchten naar het noordoosten van Engeland, allemaal uitgevoerd door de Boeing 777-300ER toestellen.

 

 

Tegen het einde van oktober biedt Emirates 77 wekelijkse vluchten naar het VK aan, waarmee de luchtvaartmaatschappij geleidelijk de activiteiten op een van de belangrijkste wereldwijde markten herstelt. De wekelijkse operaties in het VK omvatten een zesmaal daagse vlucht op Londen Heathrow met vijf A380-diensten; dubbele dagelijkse A380-vluchten naar Manchester, 10 wekelijkse vluchten naar Birmingham, dagelijkse vluchten naar Glasgow en vier wekelijkse vluchten naar Newcastle.

 

 

Eerder deze maand is de VAE op de ‘amber-list’ van het VK toegevoegd. Dat betekent dat reizigers die vanuit Dubai in het VK aankomen, niet langer in quarantaine hoeven te gaan.

Verhoogde frequenties naar Europese steden

Als reactie op de stijgende vraag van reizigers, heeft Emirates ook plannen naar voren gebracht om extra vluchten en capaciteit op te voeren naar meer dan 10 Europese steden, waaronder Birmingham, Barcelona, Brussel, Dublin, Hamburg, Londen, Lissabon, Madrid, München, Rome en Zürich. Veel van deze steden zullen worden bediend met dagelijkse vluchten of meer.

In Duitsland zal Emirates het voor zakenreizigers en vakantiegangers gemakkelijker maken om verbinding te maken met de populaire gateways door de frequenties uit te breiden naar dagelijkse vluchten in Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg en München, met in totaal 50 vluchten per week tegen 31 oktober. Vluchten tussen Düsseldorf en Dubai, evenals tussen Hamburg en Dubai, zullen ook worden geüpgraded naar de Emirates A380 om meer capaciteit tussen beide steden te bieden.

Emirates heeft ook de herstart van routes aangekondigd in andere delen van het wereldwijde netwerk, waaronder de hervatting van vluchten tussen Malé en Colombo vanaf 1 september ter ondersteuning van de toeristenindustrie van de Malediven en Sri Lanka. De laatste stelt zich ook weer open voor toerisme. Tegen midden oktober zal Emirates ook haar service tussen Malé en Dubai uitbreiden naar vier dagelijkse vluchten. Andere routes met verhoogde frequenties zijn Muscat met vier wekelijkse vluchten vanaf 28 augustus en Sao Paulo, dat vanaf 5 oktober met een dagelijkse vlucht te bereiken is.

Terwijl internationale grenzen heropenen en reisbeperkingen versoepelen, blijft Emirates haar netwerk veilig en duurzaam uitbreiden. De luchtvaartmaatschappij heeft de passagiersdiensten naar meer dan 120 bestemmingen hervat en heeft bijna 90% van haar pre-pandemische netwerk hersteld. Emirates passagiers kunnen genieten van efficiënte verbindingen tussen Amerika, Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific via Dubai.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.