5 x authentieke flamencoshows in Andalusië die je gezien moet hebben

Het mooiste aan een rondreis door Andalusië is de kans om de diversiteit aan flamenco shows te mogen ervaren. Met zoveel verschillende steden en culturen is een flamenco show in Cordoba verschillend van een show in Sevilla. Zelfs in Sevilla kun je genieten van verschillende stijlen flamenco. Een Andalusie rondreis is niet compleet zonder dat je een boeking hebt voor een vlammende passionele flamenco dansshow.

Wist je dat Flamenco niet alleen om dansen draait? De Flamenco cultuur omvat ook zingen en muziek maken en zelfs dansen en films. Een flamenco lied heet een palos waarbinnen veel ruimte is voor improvisatie. Het mooie van een authentieke flamenco show is dat deze vaak in een intieme setting wordt uitgevoerd waardoor je ervaring nog levendiger wordt. Wil je zelf deelnemen? Dat heet een jaleo.

Sevilla

De bakermat van de echte flamenco ligt in Sevilla. Ontstaan in de 2e helft van de 19e eeuw uit zigeunermuziek met vele andere invloeden die het hebben gevormd door de jaren heen. Daardoor claimen van de inwoners van Sevilla ook hun Sevillanas. De lokale flamencodans die je alleen in dit stukje van Andalusië vindt. Loop een willekeurige bar in de wijk Triana in Sevilla binnen en deze versie van de flamenco wordt voor je opgevoerd. In Centro Cultural Flamenco “Casa de la Memoria” in Sevilla geniet je van de beste flamenco voorstellingen. Tijdens deze tentoonstellingen zie je traditionele flamenco, uitgevoerd door de beste artiesten en muzikanten. Het adres? Calle Cuna 6, 41004 Sevilla. In een zogenaamde tablao geniet van je zowel flamenco, tapas als een glas wijn.

Sla ook het Museo del Baile Flamenco niet over in Sevilla. In dit enige in zijn soort museum leer je alles over de geschiedenis van flamenco. Dit museum is in 2006 opgericht door de beroemde Flamenco-danseres Cristina Hoyos. Ook danser Rafael Campallo loop je kans te zien optreden tijdens een flamenco show in Sevilla. Er worden wel 700 flamenco concerten per jaar gehouden in de stad.

Granada

Wat een flamenco show in Granada uniek maakt is deze locatie tijdens je rondreis Andalusië. Bij Zambra María la Canastera ervaar je een flamenco show zoals je die nog nooit ervaren hebt. Hier spetter de passie er vanaf. Ook in een flamencoshow in de grot van Sacromonte is een ervaring om niet te vergeten. Bij de meeste tickets die je voor deze show kunt kopen is ook een rondleiding inbegrepen door de oude Moorse wijk Albaicín in Granada.

Beleef flamenco in Málaga

Veel tips worden gegeven voor flamenco-theater Kelipé Centro de Arte Flamenco in Málaga. Hier schijn je de meest bijzonder flamenco ervaring van Málaga te beleven. Laat je meevoeren door een combinatie van dans, zang en gitaar. Bestel een glas wijn voor een paar euro en je hebt een geweldige avond. Deze show kun je reserveren om van donderdag tot zaterdag te bekijken. Adres: C. Muro de Prta Nueva, 10, 29005 Málaga.

 

Lees ook dit artikel: Dit is de cultuur van Spanje

 

Dit zijn de beste Flamenco shows in Córdoba

De Moorse invloeden hebben niet alleen het aangezicht van Córdoba bepaald. Ook hebben ze bijgedragen aan de ontwikkeling tot wat we nu als flamenco kennen. Daarom is een Córdoba flamenco show anders dan de shows in de rest van Andalusië. in de wijk Tablao Cardenal vind je de meest bekende show die ongeveer 1,5 uur duurt. In de setting van een oude Joodse wijk ervaar je flamenco.

 

 

Op Calle Torrijos, 10 bevindt zich Tablao Flamenco Cardenal. Deze tablao krijgt de beste reviews op TripAdvisor. Echt koninklijk wordt flamenco in de Caballerizas Reales. In deze koninklijke stallen waar de koninklijke Andalusische paarden stonden wordt paardrijden gecombineerd met flamenco.

Als bonus een Flamencoshow in Jerez

Als bonus een tip voor een flamenco in Jerez. In de sherrystad van de wereld geniet je met een glas Vino de Jerez in de hand van een daverende flamencoshow. Het is niet voor niets dat deze shows zo populair zijn en dat bekende boekingssites als GetYourGuide, tiqets.com en Viator vele shows adviseren en goede reviews ervoor tonen. Populair is een Tapastour en flamencoshow die je 3 uur lang de mooiste plekjes van Jerez toont. Een flamenco show in een taverna is onderdeel van de tour. De Tablao Flamenco Puro Arte Jerez is het meest populair. Een bezoek aan deze tablao in Jerez mag niet op je lijstje ontbreken. Je vindt het op C. Madre de Dios, 10, 11401 Jerez de la Frontera.

 

 

 

 

 

Comments are closed.