Dit zijn de mooiste vakantiewoningen in Zwitserland

Ben jij druk aan het zoeken naar een fijne vakantiewoning voor de herfstvakantie in Zwitserland? Wil je verblijven in een prachtige appartement in één van de Zwitserse kantons? Met deze 5 tips vind jij vandaag nog een Zwitsers vakantieadresje voor jouw gezin. Uiteraard voorzien van ontspannende of juist inspannende activiteiten die je in de buurt van jouw accommodatie kunt doen. Bonne vacances!

Uitzicht vanuit de living

Uitzicht vanuit een Zwitserse vakantiewoning

Slapen bij het meer van Genève

Om maar met de deur in huis te vallen, een vakantiehuis boeken rondom het meer van Genève staat hoog op onze wensenlijst. De schitterende uitzichten vanaf elk punt aan Lac Léman zorgen ervoor dat je direct in de vakantiemodus komt. Vaak wordt de vraag gesteld: “Hoeveel vakantiehuisjes beschikbaar zijn voor boeking aan het Meer van Genève, voor de herfstvakantie?”. Als je tijdig boekt of de lastminutes in de gaten houdt vind je altijd een passend vakantiehuis. Bezoek de wijngaardterrassen van Lavaux. Dit grootste wijngebied van Zwitserland staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Zwitserland

Het landschap nabij Bern

Denk eens aan de regio Valais

In de regio Valais of Wallis staan de mooiste vakantiewoningen en appartementen in Zwitserland. Hier tref je de authentieke Zwitserse accommodaties in de bergen of aan het water. In plaatsen als Sion, Haute-Nendaz en Saas-Fee. Boek je herfstvakantie hier vlak voordat het wintersportseizoen begint en de 1e sneeuw alweer valt in het bergmassief Mischabel.

 

 

In de herfstvakantie kan het nog aangenaam zijn met de zon. En de prachtige herfstkleuren zorgen voor mooie foto’s. Volgens MySwitserland.com moet een bezoek aan de de klokkengieterij van Champéry op je to-do lijst staan. Hier giet klokkengieter Hugues Perrin koebellen uit metaal. Hij is een van de laatste klokkengieters van Zwitserland.

De 5 duurste vakantiehuizen

Logde in Zwitserland

Oefen je italiaans in Graubünden

Nergens in Zwitserland spreekt men beter Italiaans dan in Graubünden. Maar ook Duits, en Reto-Romaans zijn de 3 talen die in deze Zwitserse regio gesproken worden. Hoofdstad Chur is de oudste nederzetting van Zwitserland en al 9.000 jaar voor Christus door boeren bewoond en staat bekend om het culturele aanbod. Wat ook onderdeel van de cultuur is, is de Rhätische Bahn. Deze panoramatrein trein die tot ieders verbeelding spreekt, brengt je naar St. Moritz/Davos naar Zermatt en vice versa.

Na de treinreis ga je voldaan terug naar je gehuurde appartement in bijvoorbeeld Zermatt voor een avond gezelschapsspellen spelen.

Excellence Class

Excellence Class

Ga naar het zuiden van Zwitserland

In het meest zuidelijkste stuk Zwitserland ligt het kanton Ticino. Volgens de Nederlandse ANWB en het Zwitserlands Verkeersbureau zijn er wel 7 redenen om naar Ticino te gaan. Een daarvan is het bezoeken van de 3 kastelen van Bellinzona, de hoofdstad van Ticino. Sinds het jaar 2000 behoren deze Zwitserse kastelen tot UNESCO werelderfgoed. Het zijn dan ook de mooiste middeleeuwse burchten van heel Zwitserland. In Ticino eet je ook uitmuntend. Kook een heerlijk italiaans gerecht in je eigen vakantiewoning of bezoek de talrijke restaurants aan het meer Lago Maggiore voor een laatste diner op het terras dit seizoen.

 

 

In de sporen van Wagner in Luzern

Luzern is niet alleen de hoofdstad, het is ook de naam van het gelijknamige district in Zwitserland. Luzern is de plek waar het Richard-Wagner-Museum gevestigd is. In dit huis woonde Wagner sinds april 1866. Hij componeerde op een vleugel die daar te zien is de bekende opera Die Meistersinger von Nürnberg.

Luzern is al sinds de 19e eeuw geliefd bij toeristen en wordt wereldwijd geroemd om de middeleeuwse binnenstad en houten bruggen over de Reuss rivier. Omringd door de Zwitserse Alpen ga je hier zeker een fantastische herfstvakantie beleven.

 

 

 

 

 

Comments are closed.