Dit zijn de 11 autovrije vakantieplaatsen in Zwitserland

Een wintervakantie zonder verkeersdrukte, lawaai en uitlaatgassen: elf Zwitserse vakantieplaatsen zijn volledig autovrij. Daaronder vallen ook klassieke wintersportdorpen als Wengen, Mürren, Bettmeralp, Saas-Fee en Zermatt. Sommige bestemmingen zijn slechts per kabelbaan te bereiken, andere per trein of kabelspoor. Gasten in Saas-Fee parkeren de auto aan de rand van het dorp.

Melchsee-Frutt

Midden in Centraal Zwitserland ligt de door meren en bergen omgeven kleine vakantieregio Melchsee-Frutt / Melchtal / Kerns. Toeristisch centrum van het uitgestrekte gebied is het net 2.000 meter hooggelegen dal van Melchsee-Frutt met het autovrije, gezinsvriendelijke vakantieoord aan het bergmeertje.

Blatten

Hier het grootste uitzicht op de Aletschgletsjer, daar het fantastische panorama van de talrijke vierduizenders van de Walliser Alpen. Zo luidt de korte beschrijving van de regio Blatten-Belalp.

Mürren

«Mag ik me even voorstellen – de naam is Bond, James Bond.» Wie zich hier zo onmiskenbaar voorstelt, heeft beslissend aan de wereldreputatie van de Schilthorn bijgedragen. De berg met zijn fantastische panorama is tegenwoordig een van de topbezienswaardigheden van de Jungfrauregio. Aan de voet van de Schilthorn is Mürren desondanks een knus bergdorp gebleven.

Wengen

Het vakantieoord ligt op een tegen de wind beschut zonneterras aan de voet van de Jungfrau, 400 meter boven het Lauterbrunnental, op 1274 m. Het aan tradities rijke en autovrije vakantieoord heeft een gezinsvriendelijk ski- en wandelgebied rondom de Männlichen en de Kleine Scheidegg.<

Saas-Fee

Tot in de veertiende eeuw was er in het Saastal slechts één gemeente: Saas. Van de daaruit ontstane vier dorpen is Saas Fee, ook wel “Parel van de Alpen” genoemd, het bekendst. Het gletsjerdorp op 1800 meter boven zeeniveau wordt omgeven door 13 vierduizenders.

Zermatt

Aan de voet van de Matterhorn ligt Zermatt, waarvan de toeristische ontwikkeling sterk samenhangt met deze beroemdste berg ter wereld. Deze autovrije vakantieplaats heeft zijn oorspronkelijke karakter behouden en biedt bijna onbeperkte recreatiemogelijkheden.

 

 

Bettmeralp

Het autovrije, alleen per kabelbaan met grote gondels te bereiken Bettmeralp ligt in de onmiddellijke nabijheid van het eerste Unesco-wereldnatuurerfgoed van de Alpen bij de imposante Aletschgletsjer. Het gezinsvriendelijke zomer- en wintervakantieoord telt jaarlijks bijna 300 zonnige dagen.

Rigi Kaltbad

With the cog railway from Vitznau and the cable car from Weggis, the car-free Rigi Kaltbad is the place to relax. The Mineral Bath & Spa ensures a refreshing body sensation. The sunset at the viewing pulpit “Känzeli” is just fantastic!

Stoos

Zo comfortabel was een klim nog nooit. De cabines van de steilste kabelspoorweg ter wereld passen zich zelfs aan de extreemste stijging aan. De reizigers staan dus altijd op een horizontale ondergrond. Veel tijd om van de comfortabele reis te genieten heb je echter niet, want het hoogteverschil van 743 meter is al in vier tot zeven minuten overwonnen.

Braunwald

Braunwald is een gezinsvriendelijk zomer- en wintervakantieoord op een zonneterras in het Glarner achterland. Het panorama wordt in het zuiden gedomineerd door de met een gletsjer bedekte bergtop van de Tödi.

Riederalp

Riederalp is een gezinsvriendelijk, autovrij zomer- en wintervakantieoord in het Oberwallis, gelegen op een zonnige hoogvlakte te midden van een parkachtig landschap op bijna 2000 m boven zeeniveau. Riederalp biedt een ideale toegang tot het eerste UNESCO-wereldnatuurerfgoed van de Alpen bij de Grote Aletschgletsjer.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.