Meerssen in Top 100 Green Destinations

Gemeente Meerssen is een duurzame toeristische trekpleister die internationaal meetelt. Dat blijkt uit de notering in de Top 100 van ‘Green Destinations’ die Meerssen op 5 oktober 2021 officieel heeft gekregen. Meerssen is hiermee één van de duurzaamste gemeentes van Nederland en tevens de enige Limburgse gemeente die dit predicaat verworven heeft. Meerssen vormt in Nederland een uitzondering in de Top 100 – met name kustprovincies stonden tot nu toe in de Top 100.

Wethouder Toerisme Peter Hovens: “de gemeente Meerssen is trots op de ‘duurzame’ Green Destinations notering. Hierbij is onder andere de focus gelegd op wat Meerssen uniek maakt als toeristische bestemming met aandacht voor de lokale geschiedenis, monumenten en het wandel- en fietsnetwerk. De Top 100 notering biedt de gehele regio Zuid-Limburg de mogelijkheid in de toekomst meer gasten aan te trekken die op zoek zijn naar een duurzame bestemming”.

Meerssen is in meerdere opzichten duurzaam

De gemeente krijgt de notering in de Top 100 van ‘Green Destinations’ onder andere vanwege de continue investering van alle samenwerkende partijen in de kracht en de instandhouding van de zogenaamde DNA thema’s die passen bij Meerssen: de Basiliek in Meerssen, een wijnroute, de internationale Maasfietsroute en de aansluiting op het Jacobspad. Thema’s die de potentie hebben het hele jaar door bezoekers te trekken en dus niet seizoensgebonden zijn.

 

Lees ook dit artikel: Zo viert Meerssen Charlemagne

 

Samenwerking met de omringende gemeenten in Zuid-Limburg is van essentieel belang in de toekomst. Dit uit zich onder andere in de samenwerking tussen de Zuid-Limburgse gemeenten voor het opzetten van een digitaal wandelsysteem, het zogenaamde Knopen Lopen systeem. Dit systeem zal het fysieke gekleurde paaltjes routesysteem vervangen. De invoering van het digitaal wandelsysteem biedt onder andere flexibiliteit voor de wandelaar en geeft aansluiting op alle bestaande digitale wandelsystemen in binnen- en buitenland.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.