Zo organiseer je een Eenoudervakantie

Voor je kind wil je de beste vakantie organiseren. Juist misschien nog wel meer als je een eenoudergezin bent of al als je bewust alleen met je kind op reis gaat. Kinderen van gescheiden ouders hebben het wat zwaarder dan hun leeftijdsgenootjes dus een vakantie is een fijn moment. Maar de organisatie is wel een uitdaging. Een vakantie met baby of tieners organiseren kan voor alleenstaande ouders een behoorlijke klus zijn. Om te genieten met het gezin 3x vakantietips voor alleenstaande ouders met kinderen.

Wat zijn de beste eenouder vakanties?

Op de vraag “Wat zijn de beste eenouder vakanties?” is het lastig antwoord geven. Ook de redactie van Verkeersbureaus.info krijgt deze vraag vaak van single parent gezinnen. Afgaande op de ervaring die onze redactie heeft met eenouder vakanties op alle bestemmingen die de site beschrijft zijn dit onze tips:

 • Een eenoudervakantie in de sneeuw. Lekker actief bezig zijn. En dit kan al met kinderen vanaf 3 jaar. Een eenouder wintersport vakantie boeken kun je tegenwoordig bij vele touroperators boeken.
 • Met de auto rijd je ontspannen naar een familiehotel in het Pitztal in Tirol in Oostenrijk.

 • Met het vliegtuig zijn jullie snel op een zonnige kindvriendelijke bestemming, juist in het najaar
 • Boek een all inclusive bijv. naar het Long Beach Resort Hotel in Alanya in Turkije. Alles is voor je georganiseerd. Jullie hoeven alleen maar te genieten. Niets hoeft, alles mag
 • De beste eenoudervakanties zijn die waarbij gratis omboeken een voorwaarde is. Mocht er iets gebeuren, zeker in deze tijd, dan is het wel zo fijn dat je kunt omboeken of een voucher kunt ontvangen voor een ander moment. Vraag hier vooraf na bij je reisorganisatie, camping of hotel
 • De ideale verblijfsplek voor een eenoudervakantie bestaat niet. Een reis met de auto kan makkelijker zijn met baby dan het vliegtuig omdat je veel spullen voor de pasgeborene mee moet nemen
 • Een tripje naar Parijs is altijd feest voor iedereen

Vraag ook naar de aanbevolen vakantie door andere ouders in je kennissenkring. Je zult versteld staan van de tips. Oordeel niet, luister naar elke tip en kijk hoe die in jouw voordeel kan werken.

 

 

Een luxe eenoudervakantie

Het klinkt zo aantrekkelijk een kampeervakantie in de Ardennen of Zeeland en helemaal terug naar basic in een tent. Maar dat doe je als het regent of als het tegenvalt en je kind zich niet weet te vermaken? Wie weet is een luxe eenoudervakantie dan toch een betere keuze dan de tips voor een goedkope eenoudervakantie van je buurman. Je geniet of in een luxe glamping of een 4 of 5 sterren hotel van alle faciliteiten. En jullie kunnen gebruik maken van:

 • het zwembad
 • de kids club
 • de activiteitenclub voor tieners
 • oppas nanny’s voor je baby
 • georganiseerde sportactiviteiten
 • een georganiseerde eenoudervakantie

en nog veel meer kun je ontdekken op een luxe vakantieresort

Dat geeft jou rust in je hoofd zodat je ook in je eentje kunt ontspannen. Tenslotte is het een eenoudervakantie voor ieder gezinslid en niet alleen voor de kids. Dan ga je echt ontspannen met de kinderen op vakantie. Er zijn ook veel actieve eenouder vakanties voor de thrillseekers onder ons. Tijdens een luxe vakantie bij bijvoorbeeld Club Med kun je elk moment van de dag bezig zijn met leuke (water) sporten.

 

 

Of dit betaalbare 1 ouder gezins vakanties zijn? Iedereen heeft zijn eigen budget maar vaak loont het om toch even de websites over een eenoudervakantie te bekijken om te zien wat het uiteindelijk kost. Je zult verrast worden over de mogelijkheden.

Dit zijn tot slot onze eenoudervakantie tips

Ben je voldoende geïnspireerd met de tips om jouw eenoudervakantie perfect te organiseren? Sla deze laatst tips dan nog even op en je volgende trip met jou kind of kinderen zal perfect worden. Om te beginnen zorg voor goede WiFi. Voor die momenten dat jouw peuter of tiener even YouTube mag kijken en jij een boek wilt lezen is het handig dat het internet snel is. Vraag dit van tevoren na bij je reisorganisatie of accommodatie. Check ook direct of (snel) WiFi inbegrepen is bij de reis. Dit is nog steeds niet overal het geval.

Zie je het wel zitten om marshmallows te roosteren boven een kampvuur? Maar zie jij jezelf daar liever zitten met een partner naast je? Er zijn tegenwoordig ook speciale datingwebsites voor alleenstaande papa’s & mama’s. Dat scheelt een hoop nutteloos geswipe op Tinder. Wie weet ontdek jij wel iemand die met jou en je gezin mee wil op reis. Zo krijgt jouw eenoudervakantie een nieuwe dimensie. Het belangrijkste is dat jullie genieten en dat je openstaat voor nieuwe inzichten. Veel plezier op jouw eenoudervakantie met deze tips.

 

 

 

 

Comments are closed.